Laureaat, wat dan?

laureaat‘The happy few’, niet ‘the lucky few’, moet je ze noemen

Lucky impliceert immers dat het hen overkomen is. Voor een enkeling geldt dat ze voor het eerst meededen aan het concours, schijnbaar moeiteloos door alle rondes heen kwamen en tot hun eigen verbazing opeens op de laureatenlijst stonden, geen idee hoe felbegeerd die plekken zijn. De overgrote meerderheid van de laureaten heeft zich grondig voorbereid en er keihard voor gewerkt. Meerdere laureaten vertelden dat ze veel gehad had aan de assessment training die ze via WerkenbijdeEU.nl gevolgd hadden. Happy dat het eindelijk gelukt is, niet lucky.

Eind mei maakten Nederlandse laureaten kennis met elkaar, met jonge Nederlanders die nog niet zo lang geleden een baan hebben gevonden bij een van de Europese Instellingen, met handige netwerkcontacten op het werkterrein van hun voorkeur en met de Permanente Vertegenwoordiging van Nederland bij de EU. De verschillende sprekers op het programma hadden zo hun eigen loopbaanwandel en tips, maar een aantal dingen kwam steeds terug.

lobbyen1. Lobby voor jezelf tot je er niet goed van wordt

Nederlanders hebben last van wat je the nordic deficit zou kunnen noemen. We hebben meer moeite om over onze schroom heen te stappen en onszelf in de kijker te spelen. Terwijl dat toch echt de manier is om een baan te vinden in het Brusselse. De boodschap is dan ook: zoek contact met mensen die werkzaam zijn op het terrein waar jij wilt werken. Stuur je cv op, ga langs en blijf daarmee doorgaan totdat je beet hebt. Zorg dat jij de eerste bent waaraan die directeur denkt op het moment dat ze iemand nodig hebben.

2. Wees niet te kritisch op je eerste plaatsing

Het is eigenlijk vergelijkbaar met starters op de reguliere arbeidsmarkt een paar jaar geleden. Iedere pas-afgestudeerde hoopte direct te kunnen starten in zijn droombaan, om er gaandeweg achter te komen dat er best een paar jaar en wat minder fantastische banen overheen kunnen gaan voor je het idee hebt ‘dit is mijn plek!’. De moeilijke positie van starters van nu daargelaten – deze is enerzijds zorgwekkend, tegelijkertijd heeft het als positief effect dat de verwachtingen van starters zelf realistischer zijn dan een paar jaar terug.

Voor laureaten die op zoek gaan naar hun eerste baan blijkt het best lastig om inzicht te krijgen in de functies waar je op kunt solliciteren met jouw profiel en wat je kunt verwachten van verschillende functies. Daarnaast zijn veel mensen geneigd om heel dicht bij hun eerste voorkeur te blijven. In drievoud gehoord advies: niet doen! Brede ontwikkeling wordt gestimuleerd binnen de instellingen, wat is vormgegeven in een verplicht rouleringsstelsel. Wanneer je eenmaal binnen bent, zijn de mogelijkheden om intern door te schuiven dan ook groot.

Tijdens mijn traineeship bij de Raad in 2011 liet een beleidsmedewerker op mijn unit politie- en douanesamenwerking zich ontvallen dat hij zijn huidige functie als zijn ideale baan beschouwt. Hij kwam ruim 25 jaar geleden opgeleid als journalist de persdienst binnen en kwam via verschillende functies op zijn huidige plek terecht. Misschien kom je er over 15 jaar pas achter wat je ideale baan echt is, wil ik maar zeggen.

loopbaanontwikkeling3. Maak gebruik van je expertise, maar blijf je ontwikkelen

Volgens een van de sprekers is een van de belangrijkste eisen aan een Europees ambtenaar: “Je moet bereid zijn je hersenen te gebruiken en relevante kennis meebrengen”. Hij voegde hier wel meteen aan toe, dat ze liever goed opgeleide generalisten hebben met relevante specifieke ervaring, in plaats van zeer specifiek opgeleide specialisten. Tijdens een Europese loopbaan wordt ontwikkeling van medewerkers enorm gestimuleerd. Interne mobiliteit is mogelijk tussen verschillende directies, maar ook tussen de verschillende instellingen. Hoewel je in Europa misschien niet zo snel op een leidinggevende positie terecht komt, ligt er als beleidsmedewerker een wereld voor je open.

Van persdienst tot politie- en douanesamenwerking, van beleidsmedewerker ontwikkelingssamenwerking (EuropeAid) bij de Commissie tot hoofd van het secretariaat van de parlementaire commissie economische en monetaire zaken (ECON) – wanneer je je ideale baan tegenkomt weet niemand. The happy few weten nu wel hoe ze de eerste stappen ernaartoe kunnen zetten.