πάντα ῥεῖ – Panta Rhei

blogger Tessa BodeNog iets meer dan zeven weken te gaan en dan zit mijn eenjarige contract erop als trainee in het bancaire toezicht. Kortom, weer even tijd voor een terugblik en evaluatie. Exact een jaar geleden zat ik nog in de sollicitatie procedure en was ik blij dat ik de laatste ronde had bereikt. Wat is er sindsdien veranderd?

Toen ik net begon met het traineeship was alles spannend, nieuw en wist ik niet veel van toezicht op financiële instellingen. Intussen is niet meer alles spannend en weet ik gelukkig een stuk meer van de methodologie die wordt toegepast door de toezichthouders. Waar je in het begin een beetje flabbergasted aantekeningen zit te maken tijdens vergaderingen, zit je na een jaar als een volwaardige collega mee te discussiëren met de rest.

Mijn werk is dus wel degelijk veranderd, naarmate je steeds meer kennis opdoet van een vakgebied veranderen je verantwoordelijkheden. Ook die van een trainee bij de ECB. Zo wordt ook van mij Panta Rhei (πάντα ῥεῖ) betekent ‘alles stroomt’verwacht dat ik de toezichthouders train in de veranderde methodologie welke zij dienen toe te passen in 2016. Deze trainingen vonden eind maart en begin april plaats in Frankfurt, maar de rest van de maand moet het team naar de nationale banken reizen om ook daar toezichthouders in te lichten van het nieuwe beleid. Ja, ook als trainee (een reisje naar Malta of Rome is zo verkeerd nog niet).

Panta Rhei (πάντα ῥεῖ) betekent ‘alles stroomt’, daarmee bedoel ik dat je niet stil blijft staan tijdens deze ervaring bij de ECB. Dus nu het contract ten einde komt, kijk ik naar nieuwe mogelijkheden. En gelukkig kijken de collega’s graag met me mee naar de mogelijkheden binnen de ECB om te blijven. Want Frankfurt bevalt me nog steeds erg goed.

logo Europese Centrale BankAls je meer wilt weten over de mogelijkheden binnen Europa, kom dan zeker naar een van de voorlichtingsbijeenkomsten van WerkenbijdeEU.nl of oriënteer je verder op deze website. Geen informatie meer nodig omdat ik je al heb overtuigd? Houd dan de website van de ECB in de gaten, ook bij mijn divisie komt binnen nu en twee weken een plaats vrij voor een nieuwe trainee.