Voorlichting Inhousedag Buitenlandse Zaken

« Terug naar Agenda
Begin:
20-11-2012 09:30
Einde:
20-11-2012 18:00
Locatie:
Ministerie van Buitenlandse Zaken
Adres:
Google Map
Bezuidenhoutseweg 67, Den Haag, Zuid-Holland, Nederland, 2594 AC

voorlichting werkenbijdeEU.nl op inhousedagDe Buitenlandse gang van Zaken

Ben jij masterstudent of net afgestudeerd en heb je internationale ambities? Dan mag je de Inhousedag van het Ministerie van Buitenlandse Zaken op 20 november 2012 niet missen. Je maakt er persoonlijk kennis met ambtenaren die werken bij Buitenlandse Zaken en de Europese Unie.

In de ochtend vertellen medewerkers van Buitenlandse Zaken en WerkenbijdeEU.nl je alles over de mooie en uitdagende kanten van een internationale carrière. Ook Nederlandse EU-ambtenaren en diplomaten komen hierbij aan het woord. Tijdens de netwerklunch kun je één-op-één vragen stellen. In de middag proef je even van het diplomatenbestaan, als landenvertegenwoordiger in een VN-simulatie. De dag wordt afgesloten met een ‘netwerkborrel’, waar je je ervaringen kunt delen met de andere deelnemers , EU-ambtenaren en diplomaten.

Wegens enorme belangstelling is het helaas niet meer mogelijk je aan te melden voor de Inhousedag op 20 november 2012. De volgende Inhousedag zal plaatsvinden in maart 2013. Meer informatie hierover zal op termijn verschijnen op de pagina’s over het ministerie van Buitenlandse Zaken op de website werkenvoornederland.nl. Het is niet mogelijk je nu al aan te melden voor de Inhousedag van maart 2013; dat kan vanaf 1 februari 2013.

Sprekers:

  • Sophie Bots, oud-trainee Europees Parlement, voormalig medewerker Europarlementariër Sophie in ’t Veld, nu adviseur internationaal migratiebeleid bij BZK
  • Ramon van Barneveld, ambtenaar Europese Commissie, DG MARE
  • Dick Nieuwenhuis, ambtenaar Europese Commissie, Foreign Policy Instruments (FPI)

Gespreksleiding:

  • Alexandra Ekkelenkamp, voorlichter WerkenbijdeEU.nl, oud-trainee Europees Parlement, DG CONNECT