Voorlichting Het Careerevent

« Terug naar Agenda
Begin:
10-10-2013 12:30
Einde:
10-10-2013 13:45
Locatie:
Jaarbeurs Utrecht
Adres:
Google Map
Jaarbeursplein 6, Utrecht, Utrecht, Nederland, 3521 AL

voorlichting het CareereventDonderdag 10 en vrijdag 11 oktober, Jaarbeurs Utrecht

Ben je (bijna) afgestudeerd en reikt je blik verder dan de Nederlandse grenzen? Ambieer je een internationale carrière, maar zoek je ook een baan met inhoud en maatschappelijke relevantie? Dan is een carrière bij de Europese Unie iets voor jou.

Donderdagmiddag 10 oktober en vrijdagmiddag 11 oktober is WerkenbijdeEU.nl aanwezig op het Careerevent met een voorlichting over EU-stages en traineeships en een voorlichting over tijdelijke en vaste banen bij de EU.

Donderdag 10 oktober vertelt een panel van (oud-)trainees over hun ervaringen bij de EU. Hoor meer over de selectieprocedure, de inhoud van het werk en het leven in Brussel, en schroom niet om vragen te stellen. Wil je ervaren hoe het is om op academisch niveau te werken in een internationale omgeving? Dan is een traineeship bij de Europese Unie iets voor jou. Na afloop van de workshop bieden we je de gelegenheid tot netwerken en persoonlijk contact met ons panel en onze voorlichters.

Wel bij de EU werken, maar niet als trainee? Kom dan naar onze workshop op vrijdag 11 oktober.

Gespreksleiding:

  • Femke Bink, voorlichter WerkenbijdeEU.nl, oud-trainee bij de Raad van de Europese Unie.

Sprekers:

  • Arlette van den Berg, van half februari tot half juli 2012 trainee bij het Comité van de Regio’s, commissies voor economisch, sociaal en territoriaal beleid
  • Marieke van Eijk, van maart tot augustus 2013 trainee bij het Europees Parlement, DG Communicatie.