Junior Professional in Delegation programma van de EU

Meld je vóór 31 januari 2017 aan voor het Junior Professional in Delegation programma!

EDEODe Europese Dienst voor Extern Optreden (EDEO/EEAS) en de Europese Commissie (EC) zoeken young professionals die 9 tot 18 maanden op een delegatie van de EU ergens in de wereld willen werken. Het kan om uiteenlopende werkzaamheden gaan, maar je kunt verwachten in een van de volgende velden ingezet te worden: ontwikkelingssamenwerking, internationale handel, veiligheidsbeleid (CFSP), politieke analyse/rapportage, pers & communicatie, rule of law, justitiële aangelegenheden, economische zaken, landbouw en visserij, plattelandsontwikkeling en infrastructuur.

Heb jij:

  • interesse in een dynamische en uitdagende baan in het buitenland
  • interesse in en motivatie voor het werken bij een delegatie van de Europese Unie
  • een Master diploma dat aansluit op een van bovengenoemde werkvelden
  • een goede beheersing van het Engels en/of Frans
  • professionele werkervaring en extra-curriculaire activiteiten zijn een pre

Meld je dan tot uiterlijk 31 januari 2017 aan door jouw ingevulde sollicitatieformulier te sturen naar de Permanente Vertegenwoordiging van Nederland bij de EU (PV EU). Namens Nederland maakt de PV EU een voorselectie van kandidaten.

De PV EU kijkt bij de voorselectie met extra interesse naar kandidaten met een achtergrond in milieubeleid, financiën, migratiebeleid of engineering. Andere aspecten waar bij de selectie op gelet wordt, zijn o.a. motivatie, (relevante) talenkennis, buitenlandervaring en extra-curriculaire activiteiten. Voor Nederlandse kandidaten zijn er deze ronde twee plekken beschikbaar: één bij EDEO en één bij de Europese Commissie. In het aanmeldformulier dien je aan te geven of je solliciteert voor de plek bij de EC of bij EDEO. Je kunt je dus niet voor beide plekken aanmelden. De EDEO/EC maken de uiteindelijke selectie op basis van de gewenste profielen voor de verschillende delegaties. Word je geselecteerd, dan start je in september/oktober 2017 met je traineeship.

Kijk voor meer informatie, de voorwaarden en het sollicitatieformulier op de website van de Europese dienst voor extern optreden.