Je bent door de eerste ronde van het Blue Book traineeship: wat nu?

tips en voorbereidingTips om je kandidatuur als trainee te promoten

“Dear candidate, I have the pleasure to inform you that you have been pre-identified to be included in the Blue Book.” Je hebt de verlossende e-mail ontvangen, je bent door de eerste ronde van de selectie voor een Blue Book traineeship. Nu moet je nog bewijs aanleveren dat alles wat je in je aanmeldingsformulier hebt geschreven daadwerkelijk klopt. Vervolgens krijg je ongeveer drie weken later een officieel bericht dat je bent opgenomen in het Blue Book. Hier begint de tweede ronde, de daadwerkelijke selectie. Wat kun je doen om je kans op selectie te vergroten? Hier volgen een aantal algemene tips die belangrijk zijn in dit proces.

Als je door de eerste ronde heen bent, dan ben je al een heel eind. De concurrentie voor een Blue Book traineeship is groot en is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Tot maart 2013 meldden zich ongeveer 8.000 mensen per jaar aan. Daarna is het getal boven de 10.000 geschoten, met ongeveer 14.000 sollicitanten in oktober 2013, hetzelfde voor maart 2014, en iets meer dan 15.000 voor de traineeship cyclus van oktober 2014. Hier kun je zien hoeveel mensen zich de afgelopen jaren hebben aangemeld, vanuit welk land, en hoeveel mensen er per land uiteindelijk zijn gekozen.

statistiekenWat laat zo’n plaatje zien? Dat er relatief gezien weinig Nederlandse sollicitanten zijn (2,3%) en dat er juist veel Italianen (25%) en Spanjaarden (8,5%) zijn die een gooi doen naar een traineeship. Tijdens de vorige cyclus van maart 2014 werden er 628 trainees geselecteerd waarvan er 14% uit Italië, 9% uit Spanje, 3% uit Nederland kwamen. Welke conclusies kun je hieruit trekken? Ten eerste zijn Nederlanders ondervertegenwoordigd in het Blue Book traineeship. En ten tweede moet je je niet laten afschrikken door het aantal Italianen. Slechts 1,9% van de Italiaanse sollicitanten slaagt erin een plekje te krijgen. Nederlanders doen het daarentegen beter: 7,9% van onze sollicitanten waren succesvol. We doen het dus niet alleen goed, maar het kan nog beter. Dat is goed nieuws!

sollicitatiegesprek, Genoeg statistieken. Wat stelt de tweede ronde voor? Het Blue Book is een database waarin alle kandidaten worden opgeslagen. De verschillende DG‘s en afdelingen die op zoek zijn naar een trainee maken gebruik van het Blue Book om kandidaten te vinden. Vaak worden er een aantal uit gepikt en gebeld voor een kort en redelijk informeel selectiegesprek. De kandidaat die het best aansluit op de afdeling krijgt vervolgens een aanbod om als Blue Book trainee aan de slag te gaan. Dit klinkt misschien erg selectief, maar in de praktijk ligt de drempel voor een traineeship niet onmetelijk hoog. Ook iemand met weinig directe ervaring maar veel enthousiasme maakt daarom kans. Ze zijn immers op zoek naar iemand die hun werkzaamheden het beste kan ondersteunen en er tegelijkertijd zelf ook nog het een en ander van opsteekt.

Hoe kun je je kansen om geselecteerd te worden vergroten? Door jezelf proactief in te stellen. Er zijn zoveel kandidaten met vergelijkbare ervaring (zo oud zijn trainees nu ook weer niet), dat je naast het zoeken naar aansluiting in je motivatie, je kansen kunt vergroten door jezelf zichtbaar te maken. Dit kun je doen door contact op te nemen met de afdelingen waar je het allerliefst zou willen werken en waar je achtergrond goed op aansluit. Hoe kun je dit het beste doen? Door te e-mailen. Neem een kijkje in de organogrammen van de DG‘s en let op de afdelingen en de namen van de Head of Unit of Deputy Head of Unit. Schrijf deze op, achterhaal het e-mailadres, en stuur vervolgens een korte motivatie met je cv en je logo onlinegids van personen en diensten bij de instellingen, organen en agentschappen van de EUcandidate number op naar de desbetreffende unit. Met een beetje geluk ben jij de persoon die ze zoeken. Tip: meld je ook altijd even bij WerkenbijdeEU.nl, zij kunnen je ook helpen.

Niet iedere Blue Book trainee die ik heb gesproken, heeft het op deze manier gedaan. Voor sommigen was het ook niet nodig, zij werden zelf benaderd. Maar met het grote aantal sollicitanten met enigszins vergelijkbare ervaring kan het geen kwaad om je beste beentje voor te zetten.

Veel succes!