Europees Bureau voor fraudebestrijding zoekt specialisten

Specialisten op het gebied van digitaal forensisch onderzoek en operationele analyse

foto OLAFDe Europese Unie telt 28 lidstaten en heeft meer dan een half biljoen inwoners. De EU kent 24 officiële talen en heeft jaarlijks een budget van 140 biljoen euro beschikbaar. OLAF, het Europees Bureau voor fraudebestrijding, onderzoekt fraude met EU-geld, corruptie en ernstig wangedrag binnen de Europese instellingen, en draagt bij aan het fraudebestrijdingsbeleid van de Europese Commissie.

Om te solliciteren is een universitair diploma vereist gerelateerd aan de functie of een beroeps- of vakopleiding van een gelijkwaardig niveau welke erkend is door een bevoegd openbaar/internationaal organisme op het gebied van fraudebestrijding (bijvoorbeeld Politie- of Douaneacademie, International Association of Computer Investigative Specialists, International Society of Forensic Computer Examiners enz.).

Je hebt ten minste zes jaar relevante werkervaring met de bestrijding van overheidscorruptie en/of financiële criminaliteit. Deze werkervaring moet zijn opgedaan bij een wetshandhavingsinstantie van een EU-lidstaat of een internationale organisatie. Ook beschik je over goede IT-vaardigheden.

Aanmelden voor deze selectieprocedure kan tot 6 mei 12.00 uur ‘s middags. Kijk voor uitgebreide informatie over de functie, de functie-eisen en deze selectieprocedure – bij de EU concours genoemd – op de website van het Europees Bureau voor Personeelsselectie (EPSO). Naast bovengenoemde eisen zijn er nog andere opleidingen en werkervaringen mogelijk om aan het concours deel te mogen nemen.