Europees Bureau voor Fraudebestrijding (OLAF) zoekt onderzoekers/opsporingsambtenaren

OLAF werft teamleiders en onderzoekers/opsporingsambtenaren op het gebied van EU-uitgaven, corruptiebestrijding/douane en handel, tabak en namaakgoederen

OLAF, European anti fraud officeHet Europees Bureau voor Fraudebestrijding, OLAF, onderzoekt fraude met EU-geld, corruptie en ernstig wangedrag binnen de Europese instellingen, en draagt bij aan het fraudebestrijdingsbeleid van de Europese Commissie. Hieronder valt ook de bestrijding van wanbeheer binnen EU-instellingen zelf. Met deze doelstelling beschermt OLAF de financiële belangen van de Europese Unie.

Functie-eisen

OLAF werft via een concours (selectieprocedure voor een vaste aanstelling) onderzoekers op twee niveaus. Voor de verschillende niveaus en richtingen binnen het concours worden uiteenlopende eisen gesteld. Een opleiding op academisch niveau met minimaal zes jaar werkervaring (onderzoekers) en minimaal 10 jaar werkervaring (teamleiders) is sowieso nodig. Daarnaast beheers je één officiële EU-taal (moedertaal) uitstekend en het Engels, Frans of Duits goed. Kijk voor de specifieke aard van de werkzaamheden, de selectieprocedure en vereisten in het Publicatieblad bij dit concours.

Inschrijven voor het concours kan tot 28 juni, 12.00 uur ‘s middags.

Meer informatie?

Aankondiging van de selectieprocedure/het concours
Leidraad voor algemene vergelijkende onderzoeken
Instructies voor online sollicitatie
Begeleiding van WerkenbijdeEU.nl bij dit concours

OLAFKijk voor uitgebreide informatie over de selectieprocedures, de verschillende concoursen, het werken bij de EU, het leven in Brussel etc. op de YouTube pagina van EPSO. Op YouTube kan je ook meer informatie vinden over het werken bij OLAF.

Vragen?

Antwoord op vragen over de selectieprocedure en de inhoud van dit concours kun je vinden via de veelgestelde vragen op de website van EPSO, via de EPSO Facebookpagina of via de EPSO LinkedIn pagina. Staat het antwoord op je vraag nergens bij of heb je gerichte, persoonlijke vragen over dit concours? Stuur een e-mail naar .