EU biedt jonge Nederlanders veel mogelijkheden

Hoe kom je aan een baan bij de EU?

foto Ruud Gort, gebruiksrecht WerkenbijdeEU.nlOm antwoord op die vraag te krijgen waren 440 studenten, pas afgestudeerden en young professionals op zaterdag 28 maart naar de Meet & Greet van WerkenbijdeEU.nl in Utrecht gekomen.

Wie een vaste baan bij de EU ambieert, kan zich regelmatig inschrijven voor een ‘concours‘; de selectieprocedure voor een vaste baan bij de EU. Op dit moment is het Europees Bureau voor Personeelsselectie (EPSO) op zoek naar 149 startende beleidsmedewerkers in diverse vakgebieden (inschrijven voor 21 april) en 80 auditors voor functies bij de Europese Rekenkamer in Luxemburg (inschrijven voor 28 april). Maar er zijn ook tijdelijke contracten, waarvoor een reguliere sollicitatieprocedure geldt.

Ambitieuze jonge Nederlanders

Om belangstellenden uit Nederland te motiveren om bij de EU te komen werken, organiseerde WerkenbijdeEU.nl op zaterdag 28 maart in Utrecht een Meet & Greet. Een event waar veel Femke, foto Ruud Gort, gebruiksrecht WerkenbijdeEU.nlambitieuze jonge Nederlanders op af zijn gekomen. Een van hen is Femke de Jong (21), die bezig is met haar afstudeerscriptie hbo Rechten. “Ik wil me graag oriënteren op werken bij de EU. Moet ik bijvoorbeeld eerst nog een master halen? En hoe lastig is het om ertussen te komen? Ik heb gehoord dat de selectieprocedure veel tijd in beslag neemt, dus ik dacht: hoe eerder ik weet wat ik moet doen om voor zo’n baan in aanmerking te komen, hoe beter.” Ook René Jansen (24) is vandaag naar Utrecht gekomen, omdat hij geïnteresseerd is in werken op het internationale politieke vlak. Hij rondt komende zomer zijn twee studies – de Research Master in Law en de master International and European Law – aan Tilburg University af. “Ik kom me hier oriënteren op een mogelijke toekomst.”

Ertussen komen

Een legertje Nederlandse EU-ambtenaren doet vandaag hun best om hun enthousiasme op de aanwezigen over te brengen, en ze tegelijkertijd niet te veel af te schrikken. Want hoewel er bij de foto Ruud Gort, gebruiksrecht WerkenbijdeEU.nlEU veel mogelijkheden zijn, is het nog niet zo eenvoudig om ertussen te komen. Anne van Nistelrooij, beleidsmedewerker bij de Europese Commissie, schetst het heel beeldend. Ze laat een foto zien van het Olympisch stadion in Londen. “Hier passen 16.000 toeschouwers in. Het aantal mensen dat zich aanmeldde voor het concours waar ik aan mee deed. Uiteindelijk kwamen er 22 op de ‘reservelijst’.” De reservelijst is het overzicht van mensen die het concours met succes hebben doorlopen, ook wel ‘laureaten’ genoemd. De EU-instellingen kunnen deze mensen uitnodigen voor een sollicitatiegesprek als ze een vacature hebben.

Oefenen

“Je bent niet de enige,” benadrukt ook Diana van Altena van EPSO, “maar het is écht mogelijk. Als je kijkt naar het aantal aanmeldingen voor een concours, en het aantal beschikbare plekken, komt ongeveer 1% erdoorheen, en 5 tot 10 % van de laureaten is Nederlander.” Hoe zorg je dat je daarbij hoort? Oefenen, oefenen, en nog eens oefenen is het devies vandaag. Het team van foto Ruud Gort, gebruiksrecht WerkenbijdeEU.nlWerkenbijdeEU.nl biedt daarbij ondersteuning, met oefenmateriaal, voorlichtingsbijeenkomsten en een assessment training. Voor wie niet kan of wil meedoen aan een concours, biedt de EU ook nog traineeships en tijdelijke contracten. Volgens Arnoud Heeres, programme manager bij de Europese Commissie, ook goede opties voor wie wél deelneemt aan een concours. “De selectieprocedure (het concours) duurt een jaar. In die tijd kun je met een tijdelijk contract, of als trainee, al een netwerk opbouwen. Heel belangrijk voor een verdere carrière bij de EU, of, mocht je daar niet terechtkomen, interessante ervaring voor een carrière in de zakelijke sector.”

Vele mogelijkheden

René vindt het interessant om te horen over de vele mogelijkheden die de EU recent afgestudeerden biedt. Zo is het mogelijk om te werken bij een van de instellingen, maar zijn er ook nog eens René, foto Ruud Gort, gebruiksrecht WerkenbijdeEU.nl9.000 arbeidsplaatsen bij de 43 agentschappen. Voor Femke is de Meet & Greet verhelderend. “Wat ik vandaag hoor is dat je ook daadwerkelijk invloed hebt en dat je dingen kunt veranderen voor de burger. Je werkt samen met allerlei verschillende nationaliteiten en culturen, wat het werk extra spannend maakt. De Brusselse ‘bubbel’ blijkt een wereldje op zich te zijn, waarin je je wel thuis moet voelen. Je bent ook veel aan het werk, en dat gaat deels ten koste van je sociale leven buiten de stad waar je werkt. Wat me ook wel duidelijk is geworden, is dat als je eenmaal op de ‘reservelijst‘ staat, je er nog niet bent. Je moet een beetje brutaal durven zijn en veel netwerken om een leuke baan te vinden bij de EU.”

Kansen voor jonge mensen

“De selectieprocedure biedt kansen voor jonge, net afgestudeerde mensen,” vindt Femke. “Dat komt omdat werkervaringen niet meetellen en er veel mogelijkheden zijn voor elke studierichting.” Op Femke komt de selectieprocedure als erg zwaar over. “Maar de testen die je moet maken zijn gelukkig goed te oefenen heb ik vandaag begrepen. Ik schat mijn kansen goed in, al zal ik mijn Meet & Greet werkenbijdeEU.nl 2015, foto eigendom Ruud Gort, gebruiksrecht WerkenbijdeEU.nlFrans moeten bijspijkeren.” Ook René is niet bang voor de strenge selectie. “Mijn studies zijn van een hoog niveau en erg internationaal georiënteerd. Daarnaast heb ik tijdens mijn studie verschillende mogelijkheden aangegrepen om mijzelf te ontwikkelen. Ik vertrouw op mijn kwaliteiten en kracht.” Vandaag is hij gesterkt in zijn voornemen om te solliciteren bij de EU. “Het werk is op mij overgekomen als een unieke mogelijkheid als je internationale ambities hebt en op zoek bent naar een uitdagende en afwisselende functie. Je kunt een bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van de Unie. Het lijkt mij een mooie en eervolle baan.”

Tekst: Denise Hilhorst
Foto’s: Ruud Gort (eigendom Ruud Gort, gebruiksrecht WerkenbijdeEU.nl)