Drukbezochte Meet & Greet over EU-traineeship

Meet & Greet WerkenbijdeEU.nl traineeships bij de EUOp donderdag 21 januari kwamen ruim tweehonderd bijna of pas afgestudeerde mensen naar Den Haag voor insider tips over het EU-traineeship.

Die middag was er namelijk een Meet & Greet georganiseerd waar je kon praten met vele ervaringsdeskundigen. Dagvoorzitter Annemarie van Campen constateerde voor een bomvolle zaal dat er ‘veel interesse is voor Brussel’.

Al snel werd duidelijk dat je niet zo maar EU-trainee wordt. Ieder jaar zijn er zo’n tweeduizend plekken te verdelen waarvoor een veelvoud aan mensen uit heel Europa zich inschrijft. Voor Nederlanders zijn er gelukkig de medewerkers van WerkenbijdeEU.nl, die voorlichten, begeleiden en trainen.

Plek bij de EU

Dit alles met het doel om zo veel mogelijk Nederlanders een plek bij de EU te laten bemachtigen. Zij zorgden er deze middag dan ook voor dat de ambitieuze gegadigden informatie kregen over het Europass CV, de pittige selectieprocedure, en het lobbyen voor een traineeplek.

Meet & Greet EU-traineeships WerkenbijdeEU.nlIn gesprek met (oud-)trainees

Ook konden de trainees in spe tijdens speeddates en een netwerkborrel persoonlijk in gesprek gaan met mensen die hen voorgingen als trainee. Dat dit als waardevol werd ervaren, bleek wel uit de opmerkingen die hier en daar te horen waren, zoals “Fijn dat dit zo persoonlijk is” en “Ze zijn ook eerlijk over wat tegenviel”.

Tips over Brussel

Bij welk programmaonderdeel je ook was, tips als “Misschien maak je wel meer kans bij de minder populaire DG‘s” en “Koffie gaan drinken om te netwerken is heel gebruikelijk in Brussel” vlogen je om de oren. Trainees waren eerlijk over hun ervaringen, en onverdeeld enthousiast over het sociale leven in Brussel.

Meet & Greet EU-traineeships werkenbijdeEU.nlTraineeship Europese Commissie

Maar er is meer dan alleen Brussel; er zijn veel mogelijkheden voor een traineeship bij de EU. Tijdens de Meet & Greet ging er weliswaar veel aandacht uit naar het traineeship bij de Europese Commissie, enerzijds omdat daar relatief veel plekken zijn, anderzijds omdat de inschrijving daarvoor volgende week al sluit, om precies te zijn op vrijdag 29 januari om 12.00 uur ‘s middags. En natuurlijk kwam er ook daarover een handige tip: “Het is veel werk, dus begin op tijd!”

Aangemeld als trainee?

Heb je je aangemeld als trainee, neem dan via contact op met WerkenbijdeEU.nl. Zij sturen je dan een link naar een aanmeldformulier voor de Talent Pool. Zo houden zij gedurende de gehele selectieprocedure contact met jou om je te kunnen ondersteunen waar nodig.