Data boeken preselectietest bekend

In de week van 4 mei ontvangen alle concoursdeelnemers een uitnodiging

EU Careers EPSOVolgende week, de week van 4 mei, ontvangen alle deelnemers van de concoursen voor startende beleidsmedewerkers en audit van EPSO een uitnodiging voor het boeken van een datum voor de eerste ronde van het concours, de preselectie. Tussen 6 mei en 18 mei 2015 is het mogelijk een datum te boeken voor de preselectietest. De test zelf kan gemaakt worden van 19 mei tot 16 juni 2015.

We geven je hieronder enkele tips die je kunt gebruiken bij het boeken van de tests en de voorbereiding op de tests.

  • Kies voor het boeken van een testlocatie voor de eerste testronde zo mogelijk voor Amsterdam. Dat is een rustiger testlocatie dan Brussel.
  • Plan de preselectietoets zo snel mogelijk na opening van de inschrijving hiervoor in, en kies een zo laat mogelijk toetsmoment. Hiermee geef je jezelf extra tijd om te oefenen.
  • Begin ruim op tijd met oefenen voor de voorselectie en het assessment. Je vaardigheden kun je trainen met behulp van de nuttige websites en literatuur waarnaar wij verwijzen op onze website. Ook op de website van EPSO is oefenmateriaal bij dit concours te vinden.
  • Bezoek woensdagavond 6 mei de voorlichtingsbijeenkomst ter voorbereiding op de concoursen. En schrijf je in voor de Talent Pool van werkenbijdeEU.nl om in aanmerking te komen voor begeleiding door WerkenbijdeEU.nl en gratis toegang te krijgen tot onze eigen online oefenmodules.
  • Heb je vragen over het concours, of zou je graag eens kennismaken met andere concourskandidaten? Word lid van onze LinkedIn-groep en discussieer mee! Of lees de blogs van mede-concoursdeelnemer Geert Bukkems en treedt met hem in contact. Geert vind het leuk zijn ervaringen en bevindingen omtrent (de voorbereidingen op) het concours te delen. Reageer of stel je vraag in de Facebookberichten die we over de blogs van Geert hebben geplaatst!
  • Investeer in je talenkennis. Lees kranten en vakliteratuur in de tweede taal die je bij het concours hebt gekozen.