Assessmenttrainingen herkansing EU-concoursen 2010

assessmenttrainingMeld je nu aan voor de trainingen half oktober!

De assessmenttrainingen voor het tweede deel van de AD-concoursen 2010 worden dit najaar gegeven. Deze gratis trainingen, georganiseerd door WerkenbijdeEU.nl, bereiden je optimaal voor op de assessmentdag in Brussel.

Voor wie?

De training is voor de deelnemers aan een aantal AD-concoursen, die geslaagd zijn voor de Computer Based Test (CBT). Het gaat om de concoursen voor beleidsmedewerkers bij de EU: Europees openbaar bestuur, recht, economie, audit, ICT (EPSO/AD/177/10),  het concours bibliotheekwetenschap/informatiekunde (EPSO/AD/178/10) en het concours audiovisuele diensten (EPSO/AD/179/10).

Meld je aan

Ben jij één van deze deelnemers? Heb je een bericht gehad dat je geslaagd bent of heb je zelfs al een uitnodiging gehad voor het assessmentcenter? Meld je dan direct aan voor onze assessmenttraining. Dan kunnen wij inventariseren wie wanneer op welk assessment voorbereid wil worden. De trainingen worden gratis aangeboden door WerkenbijdeEU.nl en vinden al op korte termijn plaats (half oktober).

Lees verder voor meer informatie over onze trainingen. Om een idee te krijgen van hoe het assessment eruit ziet, kun je ook alvast zelf oefenen met voorbeeldtests van EPSO en het OefenAssesment van Meurs HRM en Wim Bloemers.

Waar en wanneer zijn de trainingen

training assessmentDe trainingen voor het EU-assessment worden verzorgd door Meurs HRM en bestaan uit meerdere dagdelen (totaal 2 dagen). Alle trainingen zullen plaatsvinden in Woerden, de voertaal is Nederlands. Aangezien het EU-assessment in groepsverband wordt afgenomen, volg je ook in groepsverband (maximaal 6 personen) de trainingen. Voorafgaand aan de training ontvang je een voorbereidende opdracht. Houd er dus rekening mee dat je voorbereidingstijd nodig hebt.

Onze trainingen vinden doorgaans overdag plaats, tenzij anders aangegeven (middag + avond). De trainingen zullen plaatsvinden op 14 en 15, 21 en 22 oktober. In onze assessmenttrainingen zal aandacht besteed worden aan alle onderdelen van het assessment, dus ook aan de case study.

Op basis van de feedback die wij vorig jaar ontvingen van deelnemers aan onze training, adviseren wij om – indien mogelijk – de data van de training en je assessment niet te ver uit elkaar te plannen.

Hoe solliciteer je naar een trainingsplek voor het assessment?

Zodra je de uitnodiging voor het assessment hebt ontvangen, stuur je een e-mail naar met daarin de volgende gegevens en daarbij de volgende bijlagen:

 • naam + voornaam
 • e-mailadres (waarop je goed bereikbaar bent)
 • telefoonnummer (waarop je goed bereikbaar bent)
 • bericht van slagen + uitnodiging assessment EPSO (bijvoorbeeld een screen shot van je EPSO account)
 • scan legitimatiebewijs (paspoort, ID kaart)

Als wij je aanmelding hebben ontvangen en deze aan alle voorwaarden voldoet, sturen wij je gegevens door naar Meurs HRM. Meurs HRM zal je vervolgens officieel uitnodigen om je in te schrijven voor de trainingsdagen. Hoe eerder je reageert, hoe meer keuze in trainingsdata je hebt!

Studiefaciliteiten voor rijksambtenaren

logo rijksoverheidHeb je een uitnodiging ontvangen voor het assessment, doe je mee aan de assessmenttraining van WerkenbijdeEU.nl en ben je rijksambtenaar (ARAR)? Dan kun je gebruik maken van de volgende regeling voor studiefaciliteiten:

 • buitengewoon verlof voor de twee dagen assessmenttraining,
 • reiskostenvergoeding voor assessmenttraining,
 • kostenvergoeding van assessmenttraining (indien eigen bijdrage wordt gevraagd),
 • buitengewoon verlof voor deelname aan het assessment in Brussel,
 • reiskostenvergoeding voor assessment,
 • twee extra verlofdagen voor eigen voorbereiding (studie).

In totaal betekent dit vijf studieverlofdagen + vergoeding reis- en trainingskosten.

Bekijk de circulaire ‘faciliteiten rijksambtenaren bij deelname EU-concours‘ en vraag bij je P-functionaris naar nadere informatie over deze regeling.