Assessmenttrainingen concours generalisten/startende beleidsmedewerkers in november

AD-generalisten concoursVoor wie?

De assessmenttraining is voor deelnemers aan het concours voor generalisten/startende beleidsmedewerkers (EPSO/AD/301/15) die uitgenodigd zijn voor het assessment. Deze training bereidt je optimaal voor op de assessmentdag in Brussel.

Waar en wanneer zijn de trainingen?

De trainingen voor het Assessment Centre worden verzorgd door Leeuwendaal en bestaan uit meerdere dagdelen (totaal 2 dagen). De assessmenttrainingen zullen waarschijnlijk op 9 en 10 november, 12 en 13 november of 23 en 24 november plaatsvinden. De voertaal tijdens de trainingen is Nederlands. Aangezien het assessment in groepsverband wordt afgenomen, volg je ook in groepsverband de trainingen. Voorafgaand aan de training ontvang je een voorbereidende opdracht. Houd er dus rekening mee dat je voorbereidingstijd nodig hebt.

Hoe kom je in aanmerking voor een trainingsplek voor het assessment?

Ben jij een van deze deelnemers? Als je een uitnodiging hebt ontvangen voor het assessment, stuur je zo snel mogelijk een e-mail naar . Stuur een scan van de uitnodiging voor het assessment en een scan van je paspoort en geef aan voor welk concours (EPSO-nummer) je bent uitgenodigd. Wij sturen je vervolgens een aanmeldformulier voor onze talentpool. Als je dit formulier volledig ingevuld hebt en naar WerkenbijdeEU.nl retour hebt gezonden, zorgen wij dat Leeuwendaal contact met je opneemt voor het maken van nadere afspraken.

De trainingen worden in opdracht van de Nederlandse overheid georganiseerd door WerkenbijdeEU.nl. Er wordt geen deelnemersbijdrage gevraagd. Daarentegen verwachten we flexibiliteit in beschikbaarheid en optimale inzet van jou. Deelname aan de assessmenttraining is onder voorbehoud van het aantal beschikbare plaatsen.

Om een idee te krijgen van hoe het assessment eruit ziet, kun je ook alvast zelf oefenen met voorbeeldtests van EPSO en het OefenAssesment van Meurs HRM en Wim Bloemers.

logo rijksoverheidStudiefaciliteiten voor rijksambtenaren

Heb je een uitnodiging ontvangen voor het assessment, doe je mee aan de assessmenttraining van werkenbijdeEU.nl en ben je rijksambtenaar? Dan kun je gebruik maken van de volgende regeling voor studiefaciliteiten:

  • buitengewoon verlof voor de twee dagen assessmenttraining,
  • reiskostenvergoeding voor assessmenttraining,
  • kostenvergoeding van assessmenttraining (indien eigen bijdrage wordt gevraagd),
  • buitengewoon verlof voor deelname aan het assessment in Brussel,
  • reiskostenvergoeding voor assessment,
  • twee extra verlofdagen voor eigen voorbereiding (studie).

In totaal betekent dit vijf studieverlofdagen + vergoeding reis- en trainingskosten.

Vraag bij je eigen P&O-afdeling naar nadere informatie over deze regeling.