EU-concours? Gratis training Computer Based Test

Meld je nu aan voor extra begeleiding bij de Computer Based Test

online training Computer Based TestHeb jij je ingeschreven voor het AD5 concours voor startende beleidsmedewerkers of voor auditors bij de Europese Rekenkamer? Vanaf eind mei vindt de eerste testronde, de Computer Based Test (CBT) plaats. Hier worden je algemene competenties getest. Om optimaal te presteren, is een goede voorbereiding essentieel. Het goede nieuws: voor deze tests is goed te oefenen en oefenen helpt echt. Daarom biedt WerkenbijdeEU.nl dit jaar voor het eerst een webinar aan die je alles leert over de aard van de tests. Per webinar is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Met de online modules oefentests breng je vervolgens de opgedane kennis in de praktijk en heb je de beschikking over een ruim aantal oefenopgaven op alle onderdelen.

De Computer Based Test

Iedereen die zich inschrijft voor het concours mag meedoen aan de eerste testronde, de CBT. In deze tests worden algemene competenties getoetst. De competenties die aan bod komen zijn numeriek, verbaal en abstract redeneren. Daarnaast is er het onderdeel ‘situational judgement’, waarin je gedrag in bepaalde werksituaties wordt bevraagd. Voor een deel worden je assessmenttrainingprestaties door je intelligentieniveau bepaald, maar door te oefenen presteer je beter en kun je je score significant verhogen. Je score wordt vergeleken met die van de andere kandidaten. Daarvoor moet je op de onderdelen verbaal, numeriek en abstract redeneren minimaal 50% scoren en bij ‘situational judgement’ 60%. Je score op het onderdeel numeriek redeneren wordt niet meegewogen in je totaalscore, om toelating tot het assessment te bepalen.

Welke begeleiding biedt WerkenbijdeEU.nl?

Om je optimaal voor te bereiden, hebben we een webinar laten ontwikkelen door Meurs HRM. Daarin komt de psychologie achter de tests aan bod en krijg je aan de hand van voorbeelden handige tips om de opgaven in de tests beter en sneller te doorzien. De webinars vinden tussen 2 en 9 mei plaats en hebben een beperkt aantal plaatsen.

Daarnaast bieden we een beperkt aantal online oefenpakketten aan, waarin voldoende oefenopgaven per onderdeel van het CBT zitten om thuis goed te oefenen. De oefenopgaven voor verbaal redeneren zijn, zoals ook bij de echte test, in het Nederlands. De overige oefenvragen zijn in het Engels. Deze oefenpakketen zijn op te vragen tot eind juni.

Europees Bureau voor PersoneelsselectieAanmelden

Aanmelden voor deze begeleiding doe je door je naw-gegevens, een kopie van je EPSO-inschrijfnummer en een kopie van je paspoort te sturen naar . Na je aanmelding nemen we contact met je op om je nader te informeren. Nadat de webinars zijn geweest, dus na 9 mei, is aanmelden voor de oefentests nog tot eind juni mogelijk.

De tests zelf vinden tussen eind mei en eind juni plaats. Hierover ontvang je bericht in je EPSO-account. Check daarom minimaal twee keer per week je EPSO-account om te zorgen dat je geen nieuws mist en je de test op de datum van jouw voorkeur kunt boeken. Wil je nu al beginnen met oefenen? Bekijk de literatuurlijst op onze website, of check de sample tests van EPSO.

Training voor het assessment

WerkenbijdeEU.nl organiseert ook trainingen voor kandidaten die de assessmentfase van het concours bereiken. Het is altijd zinvol je bij WerkenbijdeEU.nl te melden als je besluit deel te nemen aan het concours. We nemen je op in onze talentpool en houden op die manier gedurende het concours en jouw carrière bij de EU contact, zodat we je op de momenten dat dat nodig is optimaal kunnen informeren en begeleiden.