Gezocht: stagiair bij de PV EU

kantoor PV EUHeb jij gevoel voor diplomatie en heb je kennis van de Europese instellingen?

Vanaf begin maart tot en met augustus 2013 biedt de Permanente Vertegenwoordiging van Nederland bij de Europese Unie (PV EU) – afdeling Algemene Bestuursdienst (ABD), een Nederlandse student de kans om voor een half jaar stage te lopen in Brussel.

De kandidaat die de PV EU zoekt, is een enthousiaste teamspeler die graag de handen uit de mouwen steekt. Hij of zij houdt van afwisselende werkzaamheden en is bereid om de Brusselse wereld op uitdagende manier te leren kennen.

Als stagiair(e) van de afdeling ABD kom je terecht in een zeer dynamische werkomgeving. Enerzijds sta je in contact met alle instellingen van de EU (Parlement, Raad, Commissie), anderzijds ben je aanspreekpunt voor mensen die een carrière als stagiair(e), tijdelijk medewerker of ambtenaar in vaste dienst bij de EU ambiëren. Een politieke antenne is onmisbaar tijdens gesprekken met diverse ambtenaren van de EU als het gaat om het achterhalen van ontwikkelingen binnen het personeelsbeleid van de EU en waar bijvoorbeeld vacatures vrij kunnen komen. Bovendien onderhoud je regelmatig contacten met belanghebbenden in Nederland, zoals het ministerie van Buitenlandse Zaken, Binnenlandse Zaken, internationale coördinatoren bij andere ministeries en WerkenbijdeEU.nl, dat voorlichting geeft in Nederland over werken bij de Europese instellingen.

Wil je graag op deze vacature solliciteren, stuur dan vóór 18 januari 2013 een Nederlandstalige sollicitatiebrief en CV. Lees hier verder voor meer informatie en om te solliciteren.