Loods jij Europa door de crisis?

EurocrisisSchrijf je in voor de EU-selectie van ervaren macro-economen en financial market specialists

De Europese Unie zoekt ervaren macro-economen en financieel economen. Heb je een relevante universitaire opleiding en minstens 6 jaar werkervaring? Grijp dan deze unieke kans om mee te helpen de financieel-economische crisis op te lossen. Schrijf je in voor de selectieprocedure: het concours. Dit kan tot 16 april 2013, 12.00 uur ’s middags.

Wat doe je als macro-econoom of financial market specialist bij de EU?

Je komt na het concours te werken bij DG ECFIN en DG MARKT van de Europese Commissie in Brussel en Luxemburg. Niet alleen werk je mee aan de financiële stabiliteit van 500 miljoen ingezetenen van de Europese Unie. Ook geef je mede vorm aan de toekomst van de Europese economie. Als macro-econoom of financieel econoom houd je je vooral bezig met multilateraal toezicht, landentoezicht, beleidsontwerp en beleidsanalyse. Je houdt onder meer toezicht op de macro-economische ontwikkelingen en de werking van financiële markten in de lidstaten, de eurozone en de Europese Unie. Je werkt daarbij samen met internationale economische en financiële instellingen, overheden en andere partijen die betrokken zijn bij economisch toezicht en economische aanpassingsprogramma’s.

Lees meer over DG ECFIN
Lees meer over DG MARKT

Waaraan moet je voldoen?

Je hebt minimaal een 4-jarige universitaire opleiding voltooid op het gebied van economie of financiën of een opleiding die hiermee overeenstemt. Of je hebt een universitaire opleiding van ten minste 3 jaar voltooid op het gebied van economie of financiën, gevolgd door ten minste 1 jaar relevante werkervaring. Daarnaast heb je minimaal 6 jaar werkervaring in het veld van de macro-economie of financiële economie. De overige functie-eisen vind je in de aankondiging van het concours.

Hoe kun je je aanmelden?

Doe mee aan het concours voor senior beleidsmedewerkers (AD7) via de website van EPSO, het Europees Bureau voor Personeelsselectie. Je kunt je inschrijven voor 1 vakgebied: macro-economie of financiële economie. Dit is mogelijk tot 16 april 2013, 12.00 uur ’s middags.

Hoe verloopt de selectieprocedure?

Een jury beoordeelt eerst of je voldoet aan de toelatingsvoorwaarden. Vervolgens kijkt de jury wie over de meeste relevante diploma’s en werkervaring beschikt. Haal je hierbij een van de hoogste scores, dan krijg je een uitnodiging voor een assessment. Bij een groot aantal inzendingen kan het voorkomen dat deze eerste selectieronde via een toegangstoets plaatsvindt. Je krijgt dan via de computer meerkeuzevragen die je geschiktheid en vaardigheden toetsen.

Het assessment vindt plaats in Brussel en duurt 1 tot 2 dagen. Hierbij worden je specifieke vaardigheden op het vakgebied macro-economie of financiële economie beoordeeld aan de hand van een interview. Ook toetst het assessment je redeneervermogen en algemene vaardigheden. Ben je geselecteerd voor het assessment, dan biedt WerkenbijdeEU.nl je ondersteuning met een assessmenttraining.

Meer weten?

Uitgebreidere informatie over de functies, de toelatingseisen en de selectieronde vind je in de aankondiging van dit concours. Ook vind je meer informatie over het concours op de website van EPSO.

Meld je aan voor de informatiebijeenkomst

Op 28 maart organiseren WerkenbijdeEU.nl en het Ministerie van Financiën speciaal bij dit concours een informatiebijeenkomst over werken bij de Europese Commissie en de aard van het werk bij DG ECFIN en DG MARKT. Ook geven we praktische tips om je kansen in deze selectieprocedure te vergroten. De bijeenkomst vindt plaats bij het ministerie van Financiën in Den Haag, van 16.30 tot 19.30 uur. Meer weten en aanmelden? Lees verder bij het bericht over deze bijeenkomst.