Werk jij straks aan de volksgezondheid van 500 miljoen Europeanen?

De EU zoekt deskundigen op het gebied van voedselveiligheid

concours voedselveiligheidDe Europese Commissie zoekt hoog opgeleide voedselveiligheidsexperts op het gebied van beleid en wetgeving en op het gebied van audit, inspectie en evaluatie. Door het werken bij het Directoraat Generaal Gezondheid en Consumentenbescherming help je niet alleen 500 miljoen Europeanen gezonder, veiliger en bewuster te maken, je levert ook jouw aandeel in de ‘farm to fork’ politiek van de Europese Commissie. Om in aanmerking te komen voor een van deze functies moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Je moet een sterke academische achtergrond hebben op een van de gevraagde vakgebieden. Afhankelijk van het niveau waarop je wilt solliciteren moet je over een universitaire opleiding beschikken en respectievelijk minimaal drie jaar of minimaal zes jaar passende werkervaring te hebben.

De deadline voor inschrijving is 22 mei 2013, 12.00 uur ‘s middags.

Wat is de selectieprocedure?

concours voedselveiligheidDe selectieprocedure (het concours) neemt ongeveer 9 maanden in beslag. Als zich meer dan een bepaald (nader te bepalen) quotum kandidaten per vakgebied inschrijven, wordt je op in eerste instantie uitgenodigd voor de toelatingstoetsen met meerkeuzevragen, waarmee je algemene geschiktheid en vaardigheden worden beoordeeld. Deze toegangstoetsen worden per computer afgenomen. Behaal je een van de hoogste scores? Dan volgt een assessment van 1 à 2 dagen in Brussel. Daar worden je algemene en specifieke vaardigheden getest. Je doet mee aan een groepsopdracht, verzorgt een presentatie, neemt deel aan een interview en maakt een casestudy.

Als je dit concours succesvol doorloopt, kun je gerekruteerd worden voor een functie als senior beleidsmedewerker bij de EU. Uitgebreidere informatie over de inhoud van de functie, de toelatingseisen voor dit concours en de inhoud van de selectierondes vind je in de aankondiging van dit concours.

Hoe kun je je aanmelden?

concours voedselveiligheidOm mee te doen aan dit concours, moet je zowel een elektronische inschrijving als een compleet sollicitatiedossier indienen:

  • Elektronisch inschrijven doe je via je EPSO-account. Dit is een persoonlijk online profiel waarin je o.a. je diploma’s en opleidingen, je werkervaring, je talenkennis en je motivatie invult. Als je al eerder aan een concours meegedaan hebt, beschik je al over een account en kun je je daarmee aanmelden voor dit concours. Als je nog niet beschikt over een EPSO-account, kun je er een aanmaken via de website van EPSO.
  • In een later stadium zal EPSO je vragen om ook een compleet sollicitatiedossier per post op te sturen. Dit bevat het geprinte en ondertekende sollicitatieformulier (zie je EPSO-account), samen met kopieën van een bewijs van staatsburgerschap (paspoort, identiteitskaart), diploma’s en/of certificaten, bewijzen van beroepservaring en bewijzen van talenkennis.

Om er zeker van te zijn dat je elektronische inschrijving en je sollicitatiedossier aan alle voorwaarden voldoen, raden we je met klem aan de leidraad voor algemene vergelijkende onderzoeken zorgvuldig door te nemen.

De deadline voor de elektronische inschrijving (validering inbegrepen) is 22 mei 2013 om 12 uur ’s middags, Brusselse tijd. Wacht niet tot het laatste moment, gezien de grote hoeveelheid informatie die je moet aanleveren.

Meer informatie, vragen en contact?

EU Careers EPSOKijk ook eens bij de veelgestelde vragen op onze website.
Voor nieuws en vragen over deze selectieprocedure kun je kijken op eu-careers.eu, of op de EPSO facebook pagina.
Gerichte, persoonlijke vragen over dit concours? Stuur een e-mail naar .