Planning concoursen EU 2016

Concoursen (startende) beleidsmedewerkers, Audit, Jurist-vertalers

logo Europees Bureau voor PersoneelsselectieHet concours voor (startende) beleidsmedewerkers (AD-5) dat normaliter in maart opent, is voorlopig uitgesteld tot later in 2016. Dit in verband met een rechtzaak over de talenbeperking voor sollicitanten bij de EU. Het concours voor auditors (bij de Europese Rekenkamer en de Europese Commissie) start in mei en is van donderdag 12 mei tot dinsdag 14 juni geopend voor inschrijving. Jurist-vertalers die aan het concours bij het Hof van Justitie van de Europese Unie willen deelnemen, moeten nog even geduld hebben totdat hierover meer bekend is. Op 28 april start een concours voor assistenten op het gebied van talen (o.a. ook het Nederlands). En op donderdag 26 mei opent de inschrijving voor een concours bij het Europees Bureau voor Fraudebestrijding (OLAF).

Op dit moment kun je je nog inschrijven voor functies als arbeidscontractant bij enkele agentschappen van de Europese Unie:

De inschrijving voor deze wervingen staat al sinds juli 2015 open en blijft voorlopig nog geopend.

Op de website van het Europees Bureau voor Personeelsselectie (EPSO) vind je een overzicht van alle concoursen die gepland staan. Hier worden wijzigingen regelmatig bijgehouden. Op de openingsdata worden de specifieke eisen van de concoursen bekend gemaakt, onder andere op de website van EPSO. De belangrijke concoursen op universitair niveau (AD) kondigen wij eveneens op deze website aan.