Nieuwe kansen voor deelnemers AD-concoursen 2010

EU Careers EPSOAanmelden voor deze herkansing kan tot 23 april 2013!

Door een uitspraak van het Europees Hof van Justitie krijgen kandidaten die in 2010 niet door de eerste ronde van het algemene AD-concours (Europees openbaar bestuur, recht, economie, audit, ICT), het concours bibliotheekwetenschap/informatiekunde en het concours audiovisuele diensten zijn gekomen, een nieuwe kans. Het betreft hier de concoursen EPSO/AD/177/10, EPSO/AD/178/10, EPSO/AD/179/10. Iedereen die in 2010 aan een van deze concoursen heeft deelgenomen en niet verder is gekomen dan de Computer Based Test (CBT, eerste ronde) krijgt hierdoor opnieuw de mogelijkheid aan het concours deel te nemen.

Tot 23 april 12.00 uur ‘s middags kan je je aanmelden voor deze herkansing. Kijk in je EPSO-account voor alle recente informatie rond deze concoursen. Lees de informatie goed door en wees ervan overtuigd dat je dat doet wat gevraagd wordt en dat je dit ook op tijd doet.

Bovenstaande heeft tot gevolg dat in 2013 geen nieuw algemeen AD-concours zal worden georganiseerd.

Voor alle concoursen zal waarschijnlijk tussen 3 en 16 mei een datum voor het CBT vastgelegd kunnen worden. Het maken van het CBT zelf zal voor het concours EPSO/AD/177/2010 zoals het er nu naar uitziet, kunnen in de periode 22 mei tot 18 juni. Voor de andere twee concoursen zal dat waarschijnlijk zijn in de periode 22 mei tot 7 juni.

Het aantal kandidaten dat op de reservelijst zal komen, blijft hetzelfde als in 2010. Dat betekent dat je ditmaal relatief meer kans hebt, omdat degenen die in 2010 al op de lijst zijn geplaatst, hier niet bijgeteld worden. Bovendien zijn je kansen ditmaal groter, omdat het niet waarschijnlijk is dat iedereen die zich destijds heeft aangemeld voor deelname aan het concours, ditmaal weer mee zal doen. Wil jij deze kans met beide handen aanpakken? Start dan nu met de voorbereiding op jouw herkansing van de Computer Based Test! Op onze website vind je nuttige tips, websites en literatuur ter voorbereiding op het concours.

In de officiële publicatie bij deze herkansing van het concours 2010, lees je hoe de test er precies uitziet.

Op de blogsite van EPSO kan je de laatste nieuwsberichten met betrekking tot deze herkansing lezen en vragen stellen of kijken of er antwoorden op vragen staan die bij jou ook spelen.

Voor degenen die de CBT succesvol doorlopen en een uitnodiging ontvangen voor de tweede ronde van het concours, het assessment, organiseert WerkenbijdeEU.nl een speciale training. Deze assessmenttraining duurt twee dagen en wordt verzorgd door Meurs HRM. Meer weten over het nut en succes van de assessmenttrainingen? Lees verder over hoe jij de kans op een baan bij de EU verhoogt.