Internationale ambities? Word trainee bij de Europese Unie!

winaars VIPTRIP 2011Wil jij het maken in Europa?

De instellingen en agentschappen van de EU bieden je dit jaar, maar ook daarna de kans om als trainee waardevolle ervaring op te doen. De meeste traineeprogramma’s staan open voor academici, duren 5 maanden en zijn betaald. Je zet hiermee een belangrijke eerste stap in je Europese carrière.

Voorsprong als EU-trainee

Als trainee maak je kennis met het werk van de Europese instellingen en/of agentschappen en doe je internationale werkervaring op. Meestal in Brussel, maar ook Den Haag of een andere locatie in Europa kan je standplaats zijn. Je buigt je over uiteenlopende onderwerpen, van klimaatverandering tot onderwijs en buitenlands beleid. Een EU-traineeship op je cv opent vaak deuren bij andere Europese instellingen.

Schrijf je nu in!

Wil je in oktober 2014 beginnen als trainee bij een van de Europese instellingen, bijvoorbeeld de Europese Commissie? Schrijf je dan tot 3 februari 2014 in bij het Traineeships Office van de Europese Commissie.

Je kunt je op dit moment of binnenkort onder andere ook als trainee inschrijven bij de volgende Europese instellingen:

Kijk voor een compleet overzicht van traineeships bij de instellingen en agentschappen van de Europese Unie bij het overzicht op deze website.

trainees Europese Commissie, lichting oktober 2012Meer weten?

Lees de uitgebreidere informatie over de traineeships en de tips om je kansen te vergroten.