Internationale ambities? Word trainee bij de EU!

Wil jij het maken in Europa?

trainees bij de EUDe EU biedt je in de loop van 2014, maar ook in 2015 en daarna de kans om als trainee waardevolle ervaring op te doen. De meeste trainee programma’s staan open voor academici, duren 5 maanden en zijn betaald. Je zet hiermee een belangrijke eerste stap in je (Europese) carrière.

Voorsprong als EU-trainee

Als trainee maak je kennis met het werk van de Europese instellingen en doe je internationale werkervaring op. Meestal in Brussel, maar ook Den Haag of een andere locatie in Europa kan je standplaats zijn. Je buigt je over uiteenlopende onderwerpen, van klimaatverandering tot onderwijs en buitenlands beleid. Een EU-traineeship op je cv opent vaak deuren bij andere (Europese of internationale) instellingen.

Schrijf je nu in

Je kunt je op dit moment onder andere ook als trainee inschrijven bij de volgende Europese instelling:

Meer weten? Lees ook de persoonlijke verhalen van drie oud-trainees!

Lees de uitgebreidere informatie over de traineeships en de tips om je kansen te vergroten. En lees het artikel waarin drie oud-trainees hun persoonlijke verhaal vertellen: Karin Jurgens, oud-trainee bij de afdeling burgercommunicatie van de Commissie; Arlette van den Berg, oud-trainee bij het Comité van de regio’s en Thomas Reeve, oud-trainee DG EuropAid bij de Europese Commissie.

Agentschappen

EU-traineesBen je op zoek naar een vakspecifiek traineeship? Oriënteer dan ook eens op de mogelijkheden als trainee bij een van de Europese agentschappen. De meeste agentschappen zijn belast met technische, wetenschappelijke en gespecialiseerde taken. Sommige agentschappen hebben een vaste selectieperiode voor traineeships, bij andere kun je je het hele jaar door aanmelden. In dat laatste geval vermelden ze vaak traineeship-vacatures op hun website. Ook kunnen de duur van de traineeships en de toelatingseisen per agentschap variëren. Meer informatie vind je op de websites van de agentschappen. Een overzicht hiervan staat op onze website.