Het slot (voor dit jaar)

uitslag Computer Based TestHet was een warme dag in augustus waarop ik een mailtje kreeg van WerkenbijdeEU.nl met de mededeling dat de uitslag van de pre-selectietest binnen was. Ik haastte me naar het welbekende EPSO inlogscherm en daar verscheen al snel de uitslag.

Helaas!

“Dear Mr Bukkems,

I regret to inform you that your total score in the pre-selection tests (44.500/60) is lower than the minimum score needed (50.000/60) to be invited to the next phase of the selection process.

As per the Notice of Competition, the minimum pass marks must be achieved in all tests in order to qualify for the next stage of the competition, however only tests c) and d) are used tot calculate your total score.

Test a): Verbal reasoning: 6.000/ 10.000 (pass mark 5/10)
Test b): Numerical reasoning: 8.000/ 10.000 (pass mark: 5/10)
Test c): Abstract reasoning: 16.000/ 20.000 (pass mark: 10/20)
Test d): Situational judgement: 28.500/ 40.000 (pass mark: 24/40)

Total: 44.500/60

The breakdown of your results on the Situational Judgement Test (d) according to the five competencies tested (each marked out of 8) is as follow:

Resilience: 6
Prioritising and Organising: 6
Analysis and Problem Solving: 5
Working with Others: 6,5
Delivering Quality and Results: 5″

Het scherm bracht helaas geen goed nieuws, maar toch had ik direct een goed gevoel over de uitslag. Hij was zelfs iets beter dan ik verwacht had (zie mijn vorige blog voor de voorspelling). Ik kwam helaas alleen 5,5 punt tekort om door te mogen naar de e-tray test. Jammer!

blogger Geert BukkemsVolgend jaar?

Ik heb niet één seconde getwijfeld over of ik volgend jaar weer mee ga doen. Natuurlijk doe ik weer een poging! Ik denk dat wanneer ik volgend jaar nog gerichter ga oefenen op het gebied van situational judgement, dat ik daar absoluut een hogere score moet kunnen halen. Daarnaast heeft werken voor de EU absoluut nog mijn interesse. Ik ga ook niet stil zitten in aanloop naar het volgende EPSO-examen. Het komende jaar ga ik me verder bekwamen in het vak van project management tijdens een traineeship. Dus ik breng sowieso weer wat meer bagage mee, mocht ik dan verder komen in de selectieprocedure.

Het zal dus de komende tijd wat stiller worden rondom mijn blogs. Zoals het er nu uitziet, laat ik volgend jaar weer iets van me horen in aanloop naar de pre-selectie en misschien treffen we elkaar wel tijdens een van de bijeenkomsten van WerkenbijdeEU! Bedankt voor het lezen van mijn blogs en wie weet tot volgend jaar!