Duik jij in de boekhouding voor een sterker Europa?

EU Careers EPSOGezocht: medewerkers audit, medewerkers financieel beheer/boekhouding en medewerkers economie/statistiek

Tot 22 januari 2013 kun je je inschrijven voor de selectieprocedure voor bovengenoemde  functies. Een belangrijke voorwaarde is dat je gespecialiseerd bent in één van de drie vakgebieden en hierin een relevante opleiding hebt voltooid. Daarnaast beheers je het Engels, Frans of Duits goed. Het betreft een concours (selectieprocedure) voor een vaste functie en je komt na het succesvol doorlopen van deze selectieprocedure op een lijst te staan. Deze lijst wordt gebruikt door de instellingen van de EU om mensen te benaderen voor een functie bij één van de EU-instellingen. De standplaats wordt meestal Brussel of Luxemburg.

De deadline voor deze inschrijvingen is 17 januari 2012, 12.00 uur ‘s middags. Meer informatie over zowel de specifieke aard van de werkzaamheden, de selectieprocedure en vereisten vind je in het Publicatieblad.

Wat is de selectieprocedure?

Het concours neemt ongeveer 9 maanden in beslag. Op basis van je elektronische inschrijving kun je worden geselecteerd voor een aantal tests (via de computer) van je redeneervermogen, je vakkennis en een aantal voor de functie relevante vaardigheden zoals nauwkeurigheid. De beste kandidaten worden vervolgens uitgenodigd voor een assessment van een dag in Brussel. Tijdens dit assessment word je getest op de voor de functie relevante vaardigheden en een aantal algemene vaardigheden zoals bijvoorbeeld samenwerken.

Als je dit concours succesvol doorloopt, kun je gerekruteerd worden voor een functie als assistent bij de EU. Uitgebreidere informatie over de inhoud van de functie, de toelatingseisen voor dit concours en de inhoud van de selectierondes vind je in de aankondiging van dit concours.

assistents concours 2012Hoe kun je je aanmelden?

Om mee te doen aan dit concours, moet je zowel een elektronische inschrijving als een compleet sollicitatiedossier indienen:

  • Elektronisch inschrijven doe je via je EPSO-account. Dit is een persoonlijk online profiel waarin je o.a. je diploma’s en opleidingen, je werkervaring, je talenkennis en je motivatie invult. Als je al eerder aan een concours meegedaan hebt, beschik je al over een account en kun je je daarmee aanmelden voor dit concours. Als je nog niet beschikt over een EPSO-account, kun je er een aanmaken via de website van EPSO.
  • In een later stadium zal EPSO je vragen om ook een compleet sollicitatiedossier per post op te sturen. Dit bevat het geprinte en ondertekende sollicitatieformulier (zie je EPSO-account), samen met kopieën van een bewijs van staatsburgerschap (paspoort, identiteitskaart), diploma’s en/of certificaten, bewijzen van beroepservaring en bewijzen van talenkennis.

Om er zeker van te zijn dat je elektronische inschrijving en je sollicitatiedossier aan alle voorwaarden voldoen, raden we je met klem aan de leidraad voor algemene vergelijkende onderzoeken zorgvuldig door te nemen.

De deadline voor de elektronische inschrijving is 22 januari 2013 om 12 uur ’s middags, Brusselse tijd. Wacht niet tot het laatste moment, gezien de grote hoeveelheid informatie die je moet aanleveren.