Ga jij als deskundige werken bij het Huis van de Europese geschiedenis?

Concours voor (assistent-)curatoren, museumeducatoren, (assistent-)conservatoren/collectiebeheerders geopend

House of European HistoryHeb je een relevante universitaire opleiding, hogere beroepsopleiding of andersoortige opleiding en minimaal enkele jaren relevante werkervaring? Beheers je daarnaast minimaal een van de officiële EU-talen zeer goed en het Engels, Frans of Duits goed? Dan kan je je nu inschrijven voor deze selectieprocedures (het concours) voor een vaste aanstelling bij de EU.

Bekijk voor de exacte functie- en opleidingseisen en de sollicitatieprocedure het publicatieblad en lees meer informatie op de website van EPSO, het Europees Bureau voor Personeelsselectie. Inschrijven kan tot 23 juli, 12.00 uur ‘s middags.

Het Huis van de Europese geschiedenis

Het Europees Parlement werkt aan de oprichting van het Huis van de Europese geschiedenis in Brussel. Bezoekers zullen hier de kans krijgen om de Europese geschiedenis beter te leren kennen en tentoonstelling Huis van de Europese geschiedeniskritisch na te denken over de actuele betekenis van deze geschiedenis. In de permanente tentoonstelling zal vanuit een breed historisch perspectief en met aandacht voor de uiteenlopende ervaringen van Europeanen in de loop van de geschiedenis, worden ingezoomd op de Europese geschiedenis van de twintigste eeuw en de geschiedenis van Europese integratie.

Het Huis van de Europese geschiedenis wil een grensoverschrijdend overzicht van de Europese geschiedenis bieden, waarin rekening wordt gehouden met de diversiteit en de vele interpretaties en percepties van deze geschiedenis. Het Huis wil een beter begrip van de Europese geschiedenis in de bredere mondiale context bevorderen en het debat over Europa en het Europees integratieproces stimuleren.

Tentoonstellingen, voorwerpen & collecties

De trekpleister van het Huis zal een permanente tentoonstelling zijn met als focus de twintigste eeuw maar waarin ook wordt teruggeblikt op ontwikkelingen en gebeurtenissen uit eerdere tijden. De verhaallijn van de tentoonstelling wordt ondersteund met nog te vormen collecties en uitgerust met multimedia en interactieve technologie.

Begeleiding door WerkenbijdeEU.nl

talent poolHeb jij je aangemeld voor dit concours? Meld je bij ons aan om je in te schrijven op onze Talent Pool. Kandidaten in de Talent Pool komen bij dit concours in aanmerking voor oefenmodules die je voorbereiden op de preselectie. Ook kunnen we je gedurende het concours nader informeren en blijven volgen.