Ga jij tot de bodem voor Europa?

JRC concours

Gezocht: ingenieurs en laboratoriumtechnici voor wetenschappelijk onderzoek!

Ben jij een technisch onderzoeker met internationale ambitie? Zet je kennis dan in voor het aanscherpen van EU-beleid. Het Gemeenschappelijk Centrum voor Onderzoek (Joint Research Center, JRC) van de Europese Unie werft 78 ingenieurs en laboratoriumtechnici voor haar instellingen in met name Nederland, België, Duitsland, Spanje en Italië. Je kunt je nog tot 22 januari 2013, 12.00 uur ‘s middags inschrijven voor de selectieprocedure (het concours).

Wie kan technicus in de onderzoekssector worden bij het JRC?

Basisvereiste is een afgeronde studie op hbo-niveau of een mbo-diploma met ten minste drie jaar werkervaring (waarvan twee jaar relevante werkervaring) op een van de volgende gebieden:

  • Biologie, biowetenschappen en gezondheidswetenschappen
  • Chemie
  • Fysica en materiaalkunde
  • Nucleair onderzoek
  • Civiele techniek en werktuigbouwkunde
  • Elektrotechniek en elektronica

Verder is het belangrijk dat je minstens één EU-taal uitstekend beheerst en één goed.

EU Careers EPSOWat is de selectieprocedure?

Het concours neemt ongeveer 9 maanden in beslag. Op basis van je elektronische inschrijving kun je worden geselecteerd voor de tweede ronde: een assessment in Brussel. Tijdens het assessment word je getest op je redeneervermogen, je vakkennis en een aantal algemene competenties zoals samenwerken.

Als je dit concours succesvol doorloopt, kun je gerekruteerd worden voor een functie als onderzoeker bij het Joint Research Center. Uitgebreidere informatie over de inhoud van de functies, de toelatingseisen voor dit concours en de inhoud van de selectierondes vind je in de aankondiging van dit concours, zie:

Hoe kun je je aanmelden?

Om mee te doen aan dit concours, moet je zowel een elektronische inschrijving als een compleet sollicitatiedossier indienen:

  • Elektronisch inschrijven doe je via je EPSO-account. Dit is een persoonlijk online profiel waarin je o.a. je diploma’s en opleidingen, je werkervaring, je talenkennis en je motivatie invult. Als je al eerder aan een concours meegedaan hebt, beschik je al over een account en kun je je daarmee aanmelden voor dit concours. Als je nog niet beschikt over een EPSO-account, kun je er een aanmaken via de website van EPSO.
  • In een later stadium zal EPSO je vragen om ook een compleet sollicitatiedossier per post op te sturen. Dit bevat het geprinte en ondertekende sollicitatieformulier (zie je EPSO-account), samen met kopieën van een bewijs van staatsburgerschap (paspoort, identiteitskaart), diploma’s en/of certificaten, bewijzen van beroepservaring en bewijzen van talenkennis.

Lees ook de volgende informatie:

Algemene informatie over het JRC Robust science for policy making

Het JRC in Nederland en de samenwerking met Nederland Nederland en het JRC

Portretten van medewerkers Ontmoet de onderzoekers van het JRC

Brochure Banen bij het JRC