Experts bankafwikkeling en bankherstel gezocht

Single Resolution Board zoekt hoog opgeleide specialisten

Europese AfwikkelingsraadHeb jij een stevige achtergrond op het gebied van economie, recht, bedrijfseconomie, financiën of een andere relevante opleiding om een van de volgende tijdelijke functies uit te kunnen voeren?

  • Bank Recovery and Resolution Expert (AD6)
  • Senior Bank Recovery and Resolution Expert (AD8)
  • Senior Legal Expert in Bank Resolution (AD8)

En beschik jij over de nodige relevante werkervaring op een van deze gebieden? Is jouw Engels perfect? Solliciteer dan vóór 6 november 12.00 uur ‘s middags naar een tijdelijke functie bij de Single Resolution Board. Kijk op de website van het Europees Bureau voor Personeelselectie (EPSO) voor meer informatie over de functies en om te zien hoe je kunt solliciteren.

Europese afwikkelingsraad / Single Resolution Board

De Single Resolution Board is belast met de uitvoering van het toekomstige gemeenschappelijk afwikkelingsmechanisme binnen de Europese bankenunie. Het gemeenschappelijk afwikkelingsmechanisme moet ervoor zorgen dat als een bank in ernstige moeilijkheden komt te verkeren, zij efficiënt kan worden gesteund en geherstructureerd en/of ontmanteld, waarbij de kosten voor de belastingbetaler en de reële economie tot een minimum beperkt blijven.

Het Single Resolution Board neemt besluiten over de afwikkeling en ziet toe op de uitvoering daarvan door de nationale afwikkelingsautoriteiten. Het agentschap start 1 januari 2015 haar werkzaamheden.