Europese Commissie zoekt specialisten op diverse vakgebieden

Schrijf je in voor het concours voor de vakgebieden: mededingingsrecht, ondernemingsfinanciering, financiële economie, industriële economie en macro-economie

vacatures concours AD 293 14De Europese Commissie zoekt zeer ervaren specialisten op de volgende vakgebieden:

 • mededingingsrecht
 • ondernemingsfinanciering
 • financiële economie
 • industriële economie
 • macro-economie

Heb je een relevante universitaire opleiding en minstens 6 jaar werkervaring? Grijp dan deze unieke kans om jouw kennis en ervaring in te zetten voor de EU. Schrijf je in voor de selectieprocedure: het concours. Dit kan tot 25 november 2014, 12.00 uur ’s middags.

Waaraan moet je minimaal voldoen?

Je hebt minimaal een 4-jarige universitaire opleiding voltooid op het gebied van rechten, economie of financiën of een opleiding die hiermee overeenstemt. Of je hebt een universitaire opleiding van ten minste 3 jaar voltooid op het gebied van rechten, economie of financiën, gevolgd door ten minste 1 jaar relevante werkervaring. Daarnaast heb je minstens 6 jaar werkervaring in het veld van het vakgebied. Meer specifieke studie- en werkervaring zijn een pre. De uitgebreide en overige functie-eisen vind je in de aankondiging van het concours.

Hoe kun je je aanmelden?

EU careersDoe mee aan dit concours voor senior beleidsmedewerkers (AD7) door je via de website van EPSO, het Europees Bureau voor Personeelsselectie aan te melden. Je kunt je inschrijven voor 1 vakgebied: mededingingsrecht, ondernemingsfinanciering, financiële economie, industriële economie en macro-economie. Dit is mogelijk tot 25 november 2014, 12.00 uur ’s middags.

Hoe verloopt de selectieprocedure?

Een jury beoordeelt eerst of je voldoet aan de toelatingsvoorwaarden. Vervolgens kijkt de jury wie over de meeste relevante diploma’s en werkervaring beschikt. Haal je hierbij een van de hoogste scores, dan krijg je een uitnodiging voor een assessment. Bij een groot aantal inzendingen kan het voorkomen dat deze eerste selectieronde via een toegangstoets plaatsvindt. Je krijgt dan via de computer meerkeuzevragen die je geschiktheid en vaardigheden toetsen.

Het assessment vindt plaats in Brussel en duurt 1 tot 2 dagen. Hierbij worden je specifieke vaardigheden op jouw vakgebied beoordeeld aan de hand van een interview. Ook toetst het assessment je redeneervermogen en algemene vaardigheden. Ben je geselecteerd voor het assessment, dan biedt WerkenbijdeEU.nl je ondersteuning met een assessmenttraining.

Meer weten?

Wil je meer weten over de inhoud van de functies, de voorwaarden, de selectieprocedure (het concours) en hoe je je kunt aanmelden? Kijk op de website van het Europees Bureau voor Personeelsselectie voor meer informatie en bestudeer het Publicatieblad bij dit concours. Ook de blogsite van EPSO biedt veel nuttige informatie.

Studiefaciliteiten voor rijksambtenaren

Heb je een uitnodiging ontvangen voor het assessment, doe je mee aan de assessmenttraining van WerkenbijdeEU.nl en ben je rijksambtenaar (ARAR)? Dan kun je gebruik maken van de volgende regeling voor studiefaciliteiten:
logo rijksoverheid

 • buitengewoon verlof voor de twee dagen assessmenttraining,
 • reiskostenvergoeding voor assessmenttraining,
 • kostenvergoeding van assessmenttraining (indien eigen bijdrage wordt gevraagd),
 • buitengewoon verlof voor deelname aan het assessment in Brussel,
 • reiskostenvergoeding voor assessment,
 • twee extra verlofdagen voor eigen voorbereiding (studie).

In totaal betekent dit vijf studieverlofdagen + vergoeding reis- en trainingskosten.

Bekijk de circulaire ‘faciliteiten rijksambtenaren bij deelname EU-concours‘ en vraag bij je P-functionaris naar nadere informatie over deze regeling.