Europa start in Den Haag

logo kenniscentrum Europa decentraalOp zoek naar een uitdagend Europees rijkstraineeship?

Daarvoor hoef je niet per se de grens over! Want kenniscentrum Europa decentraal biedt je talloze mogelijkheden als trainee voor zes maanden of zelfs een jaar. In Den Haag.

Europa decentraal is een kenniscentrum in een groot netwerk van decentrale overheden, het Rijk en de Europese Unie. Het kenniscentrum vertaalt Europees recht en beleid naar de praktijk van gemeenten, provincies en waterschappen. Decentrale overheden kunnen bij ons terecht voor advies en informatie over Europees aanbesteden, staatssteun, vrij verkeer, milieu, grensoverschrijdende samenwerking, cultuur en nog veel meer.

Als trainee van Europa decentraal draai je mee als volwaardig medewerker. Je informeert als één van onze adviseurs de doelgroep over Europees recht en beleid, bijvoorbeeld via het beantwoorden van vragen, de ontwikkeling van webdossiers, het schrijven van artikelen en nieuwsberichten of het geven van informatiebijeenkomsten in het land. Heb je meer een communicatieve of organisatorische interesse? Ook dan zijn er volop mogelijkheden.

directeur Europa decentraal Fenna BeekmansWelke richting je in je rijkstraineeship ook kiest, na afloop van je tijd bij Europa decentraal weet je in ieder geval waar Europa de decentrale overheden raakt. En wat het belang van Europees recht en beleid voor gemeenten, provincies en waterschappen is. Je hebt bijgedragen aan concrete oplossingen voor de uitdagingen waar ambtenaren die werken met Europese regelgeving dagelijks voor komen te staan. En, niet onbelangrijk, je hebt inzicht verworven in de Brusselse, Haagse én regionale  netwerken van ambtenaren die op EU-terrein werkzaam zijn. De ideale plek dus om je in de Europese richting te ontwikkelen!

Ben jij ook geïnteresseerd om als rijkstrainee je Europese achtergrond verder te ontwikkelen? Neem dan contact op met Jos Meijerink en neem een kijkje op http://www.europadecentraal.nl/