EU zoekt specialisten op het gebied van informatie- en communicatietechnologie (ICT)

Ben jij gespecialiseerd in het opzetten en verbeteren van ICT-diensten voor grote organisaties?

concours ICTVerschillende EU-instellingen zoeken specialisten op dit vakgebied! Schrijf je nu in voor de selectieprocedure voor een vaste functie (het concours)! Inschrijven kan tot uiterlijk 10 januari 2017, 12 uur ’s middags.

Zes verschillende ICT-vakgebieden

De EU zoekt ICT deskundigen voor zes verschillende profielen, van data-analyse tot IT-infrastructuur. Binnen je specialisatie ben je onder andere verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitvoering van ICT-strategieën en zorg je ervoor dat ICT-diensten goed functioneren. In je functie geef je leiding aan verschillende projecten en heb je een coördinerende rol.

 • Data-analyse en IT-diensten
  Je bent mede verantwoordelijk voor het opstellen van beleid en de uitvoer van data-analyses binnen een EU-instelling. Je ontwikkelt methoden, instrumenten en procedures voor deze analyses en waarborgt de betrouwbaarheid van gegevens die voor analyses worden gebruikt. Op het gebied van IT Service Management ben je vanaf de ontwerpfase betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe processen en producten. Je zet in op kwaliteitsbeheer en constante verbetering van ITSM-processen.
 • Digitale werkplek, kantoorautomatisering en mobile computing
  Als specialist wordt je vanaf de ontwerpfase betrokken bij de ontwikkeling van de digitale werkplek, kantoorautomatisering (inclusief OSS-producten) en mobile computing. Je ziet toe op de veiligheid van deze diensten en je volgt de laatste trends op dit gebied. Je hebt een coördinerende rol bij de integratie van oplossingen en infrastructuur binnen de huidige organisatie.
 • Enterprise Resource Planning
  In je functie beheer je grootschalige ERP-uitvoerprojecten en faciliteer je de integratie van deze vernieuwde bedrijfsprocessen in de bestaande functiedomeinen. Je bent een belangrijke schakel tussen de verschillende projectsponsors en werkgroepen en je zorgt ervoor dat geplande veranderingen op het gebied van ERP worden doorgevoerd.
 • ICT-beveiliging
  In deze functie ben je adviseur op het gebied van IT-veiligheid binnen de EU-instellingen. Je verleent onder andere CERT-diensten en voert verbeteringen door op het gebied van IT-veiligheid. Verder doe je voorstellen om anderen bewust te maken van cyberveiligheid. Als specialist IT-veiligheid wordt je ook betrokken bij de uitvoering van cyberveiligheidsoperaties.
 • IT-infrastructuur
  Als specialist IT-infrastructuur ben je mede verantwoordelijk voor het bedenken en uitvoeren van oplossingen en diensten op het gebied van ICT-infrastructuur en datacentra. Hierbij richt je je op fysieke en virtuele componenten zoals besturingssystemen en databases, maar ook op uiteenlopende (mobiele) diensten voor toegang tot internet of datacommunicatie. Verder ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en beheer van service catalogues en het uitvoeren van beleidslijnen onder andere op het gebied van informatiebeveiliging.
 • IT-portfolio-/programmabeheer en enterprise architecture
  Je hebt een coördinerende rol bij het uitzetten en beheer van IT-initiatieven die van strategisch belang zijn. Je ziet toe op de uitwerking en validering van EA-producten. Als specialist ben je op de hoogte van nieuwe technologische ontwikkelingen en pas je deze kennis toe bij de ontwikkeling van de IT-strategie.

Kwalificaties (en werkervaring)

Informatie- en communicatietechnologieDeelnemen aan deze selectieprocedure kan onder de volgende voorwaarden:

 • Een opleiding op minimaal bachelor niveau met een specialisatie op het gebied van ICT. Op bachelor niveau is ten minste zeven jaar relevante werkervaring vereist, waarvan vier op het gekozen vakgebied. Met een masterdiploma is zes jaar relevante werkervaring het minimale vereiste, waarvan ten minste drie op het gekozen vakgebied.
 • Een bachelor-, master- of vergelijkbaar diploma gevolgd door ten minste tien jaar relevante werkervaring, waarvan ten minste drie jaar op het gekozen vakgebied met een masterdiploma en minimaal elf jaar relevante werkervaring in de ICT met een bachelordiploma, waarvan ten minste vier jaar op het gekozen vakgebied.

Op schaal AD 7 beheers je één officiële EU-taal uitstekend en het Engels of Frans. Omdat de meeste vacatures vrij zullen komen in Luxemburg is kennis van de Franse taal een grote pre.

Meer informatie en solliciteren

Meer informatie over de specifieke aard van de werkzaamheden, de selectieprocedure, functievereisten en hoe je kunt solliciteren, vind je in het Publicatieblad. WerkenbijdeEU biedt namens de Nederlandse overheid begeleiding aan deelnemers van concoursen door middel van voorlichting, oefenmodules en (assessment)trainingen.

Talent screener en Talent Pool

De selectie voor deze concoursen wordt mede op basis van kwalificaties gemaakt, door middel van een zogenaamde Talent Screener. WerkenbijdeEU biedt uitgebreide informatie en slimme tips bij het invullen van jouw Talent Screener. Om hiervoor, alsmede voor training en begeleiding van WerkenbijdeEU in aanmerking te komen, is aanmelden voor onze Talent Pool noodzakelijk.