“Don’t oversell, don’t undersell”

Nog anderhalve week om te solliciteren voor het concours voor macro-economen en financial market specialists

EU Careers EPSODonderdagavond 28 maart kwam een select groepje economen en financieel specialisten bijeen op het Ministerie van Financiën om meer te horen over de selectieprocedure die hen toegang kan geven tot een vaste baan bij de Europese Commissie. Dit concours wordt door het Europees Bureau voor Personeelsselectie georganiseerd. Solliciteren kan nog tot 16 april 12.00 uur ’s middags.

Tijdens de bijeenkomst – een samenwerking tussen het Ministerie van Financiën en WerkenbijdeEU.nl, onderdeel van het Ministerie van Buitenlandse Zaken – kwamen alle facetten van het selectieproces, alles over het werken bij de Europese Commissie, het werken bij DG ECFIN en DG MARKT, het leven in Brussel en de ondersteuning van WerkenbijdeEU.nl en de PVEU in het sollicitatieproces aan bod.

Opening

Dagvoorzitter Johan Barnard (ECOFIN-Coördinatie, Permanente Vertegenwoordiging van Nederland bij de EU) hield een motiverend verhaal over zijn ervaringen met de EU en het begeleiden van Nederlandse kandidaten naar functies bij de EU. Hij maakte met de aanwezigen de afspraak dat ze allemaal zullen slagen voor het concours.

De selectie, het concours

voorlichter WerkenbijdeEU.nlFemke Bink (voorlichter van WerkenbijdeEU.nl) vertelde uitgebreid over het selectietraject. Wat houdt zon concours nou eigenlijk in, hoe veel tijd neemt dat in beslag en uit wat voor onderdelen bestaat dit traject?

“Moet ik echt een sollicitatiebrief schrijven of hoe werkt dat?”, vraagt een van de belangstellenden. “Hoe verwoord ik mijn ervaring?”, vraagt eèn ander. Femke lichtte toe dat er een standaard aanmeldformulier is waarin je je studies en werkervaring moet invullen. Daarnaast gaf ze aan dat in dit selectietraject vooral je werkervaring belangrijk is. “Je vult een ‘talent screener’ in door aan te kruisen met welk van de aangegeven punten je ervaring hebt. Vervolgens moet je iedere ervaring toelichten. Doe dit op een dusdanige manier dat ook niet-Nederlanders begrijpen wat jouw werk inhoudt en wat je taken en verantwoordelijkheden zijn.”

Robert Scharrenborg, DG Secretariaat-Generaal, policy coordination, en als ervaringsdeskundige uit het werkveld aanwezig, gaf de tip: “Don’t oversell, don’t undersell”. Ofwel, ben bij het invullen van het formulier altijd eerlijk, maar ben ook niet te bescheiden. Nederlanders hebben vaak de neiging hun kennis en ervaring niet voldoende te benadrukken. Het kan geen kwaad dit wat extra aandacht te geven.

Het werk bij DG ECFIN en DG MARKT

Europese crisisHet gezelschap had de nodige vragen over het werken bij DG ECFIN, een van de twee directoraten-generaal waarvoor met dit concours geworven wordt. Robert: “Bij DG ECFIN werken 700 mensen en de werkdruk is hoog. Er wordt dikwijls met keiharde deadlines gewerkt, daar moet je tegen kunnen.” Een van de aanwezigen die gedetacheerd is bij ECFIN kan dit beamen. Hij vertelde dat het werk inhoudelijk is, dat je snel moet schakelen en dat je flexibel en breed inzetbaar moet zijn. Een tip die door Johan gegeven werd, is je in ieder geval goed in te lezen: het is belangrijk dat wanneer je aan het concours deelneemt je goed op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen in het vakgebied en in Europa. Houd daarom relevante kranten, vakliteratuur en beleidsontwikkelingen op Europees niveau goed in de gaten.

Mobiliteit

Op de vraag hoe je moet solliciteren op een functie komen enkele interessante feiten en tips. Als je het concours succesvol hebt doorlopen, kom je op een laureatenlijst te staan. Degenen die op deze lijst staan, kunnen benaderd worden wanneer ergens een functie vacant is. Je kunt ook zelf actief op zoek gaan naar een passende functie. De Permanente Vertegenwoordiging van Nederland bij de EU (PVEU) kan je hierbij helpen door regelmatig bestanden met actuele vacatures toe te sturen. Tevens kan de PVEU je helpen met het in contact komen met personen die op voor jou relevante plekken werken, het netwerken dus. Zowel Johan als Robert merken op dat je in eerste instantie niet te kritisch moet zijn bij het aanvaarden van een functie. Ben je eenmaal binnen, dan is het vrij gemakkelijk door te stromen naar een andere functie. Femke vertelt dat het bij de EU gebruikelijk is na ongeveer zeven jaar van functie te veranderen. Je bent wat dat betreft ook niet voor je hele carrière gebonden aan het DG waar je binnen stroomt; het switchen naar een ander DG is bij het rouleren van functie zeker niet ongebruikelijk.

Geïnteresseerd om te werken bij de Europese Commissie en ervaren econoom? Solliciteren kan nog tot en met 16 april om 12.00uur ‘s middags via www.eu-careers.eu. Of lees eerst meer informatie over het concours en het solliciteren op dit concours.