Dit najaar assessmenttraining herkansing AD-concoursen 2010

Meld je aan!

EU Careers EPSODe assessmenttrainingen voor het tweede deel van de AD-concoursen worden weer gegeven. Deze gratis trainingen, georganiseerd door WerkenbijdeEU.nl, bereiden je optimaal voor op de assessmentdag in Brussel.

Voor wie?

De training is voor de deelnemers aan een aantal AD-concoursen, die geslaagd zijn voor de Computer Based Test (CBT). Het gaat om de concoursen voor beleidsmedewerkers bij de EU:  Europees openbaar bestuur, recht, economie, audit, ICT (EPSO/AD/177/10),  het concours bibliotheekwetenschap/informatiekunde (EPSO/AD/178/10) en het concours audiovisuele diensten (EPSO/AD/179/10).

Lees verder voor meer informatie over deze trainingen. Om een idee te krijgen van hoe het assessment eruit ziet, kun je ook alvast zelf oefenen met voorbeeldtests van EPSO en het OefenAssesment van Meurs HRM en Wim Bloemers.

Laat je nu vast registreren

Ben jij één van deze deelnemers? Heb jij het behaalde aantal punten van het CBT gemeld gekregen en hoop je binnenkort een uitnodiging te ontvangen voor het assessmentcenter? Meld je dan nu alvast aan voor onze assessmenttraining. Dan kunnen wij inventariseren wie op welk assessment voorbereid wil worden. De trainingen worden gratis aangeboden door WerkenbijdeEU.nl.

Waar en wanneer zijn de trainingen

training assessmentDe trainingen voor het EU-assessment worden verzorgd door Meurs HRM en bestaan uit meerdere dagdelen (totaal 2 dagen). Alle trainingen zullen plaatsvinden in Woerden, de voertaal is Nederlands. Aangezien het EU-assessment in groepsverband wordt afgenomen, volg je ook in groepsverband (maximaal 6 personen) de trainingen. Voorafgaand aan de training ontvang je een voorbereidende opdracht. Houd er dus rekening mee dat je voorbereidingstijd nodig hebt.

Onze trainingen vinden doorgaans overdag plaats, tenzij anders aangegeven (middag + avond). De trainingen zullen hoogstwaarschijnlijk in oktober plaatsvinden. In onze assessmenttrainingen zal aandacht besteed worden aan alle onderdelen van het assessment, dus ook aan de case study.

Hoe solliciteer je naar een trainingsplek voor het assessment?

Als je weet dat je de minimumscore voor de toelatingstoetsen hebt behaald, stuur je een e-mail naar met daarin de volgende gegevens:

  • Naam + voornaam
  • E-mailadres (waarop je goed bereikbaar bent)
  • Telefoonnummer (waarop je goed bereikbaar bent)
  • het concours en het vakgebied waar je voor ingeschreven bent

Als wij je aanmelding hebben ontvangen, registreren we je als potentiële trainingskandidaat. WerkenbijdeEU.nl zal je nader informeren zodra de uitnodigingen voor de assessments door EPSO naar de kandidaten zijn gestuurd en/of er meer bekend is over de assessmenttrainingen.

Studiefaciliteiten voor rijksambtenaren

logo rijksoverheidHeb je een uitnodiging ontvangen voor het assessment, doe je mee aan de assessmenttraining van WerkenbijdeEU.nl en ben je rijksambtenaar (ARAR)? Dan kun je gebruik maken van de volgende regeling voor studiefaciliteiten:

  • buitengewoon verlof voor de twee dagen assessmenttraining,
  • reiskostenvergoeding voor assessmenttraining,
  • kostenvergoeding van assessmenttraining (indien eigen bijdrage wordt gevraagd),
  • buitengewoon verlof voor deelname aan het assessment in Brussel,
  • reiskostenvergoeding voor assessment,
  • twee extra verlofdagen voor eigen voorbereiding (studie).

In totaal betekent dit vijf studieverlofdagen + vergoeding reis- en trainingskosten.

Bekijk de circulaire ‘faciliteiten rijksambtenaren bij deelname EU-concours‘ en vraag bij je P-functionaris naar nadere informatie over deze regeling.