Bouw jij mee aan technisch perfecte en veilige gebouwen?

gebouwentechniekGezocht: beleidsmedewerkers beveiliging van gebouwen en beleidsmedewerkers gebouwentechniek

Tot 5 maart 2013 kun je je inschrijven voor de selectieprocedure voor bovengenoemde functies. Een belangrijke voorwaarde is dat je gespecialiseerd bent in één van de twee vakgebieden en hierin een relevante opleiding hebt voltooid. Daarnaast beheers je één van de 23 officiële talen van de EU én het Engels, Frans of Duits goed. Het betreft een concours (selectieprocedure) voor een vaste functie en je komt na het succesvol doorlopen van deze selectieprocedure op een lijst te staan. Deze lijst wordt gebruikt door de instellingen van de EU om mensen te benaderen voor een functie bij: de Raad van de Europese Unie, het Europees Parlement, het Hof van Justitie of het Europees Economisch en Sociaal Comité.

De deadline voor deze inschrijvingen is 5 maart 2013, 12.00 uur ‘s middags. Meer informatie over zowel de specifieke aard van de werkzaamheden, de selectieprocedure en vereisten vind je in het Publicatieblad.

Wat is de selectieprocedure?

Het concours neemt ongeveer 9 maanden in beslag. Als je dit succesvol doorloopt, kun je gerekruteerd worden als beleidsmedewerker. Als zich meer dan 1000 kandidaten per vakgebied inschrijven wordt je op in eerste instantie uitgenodigd voor de toelatingstoetsen met meerkeuzevragen, waarmee je algemene geschiktheid en vaardigheden worden beoordeeld. Deze toegangstoetsen worden per computer afgenomen. Behaal je een van de hoogste scores? Dan volgt een assessment van 1 dag in Brussel. Daar worden je algemene, analytische, sociale en communicatieve vaardigheden getest. Ook doe je mee aan een groepsopdracht, verzorg je een presentatie en neem je deel aan een interview.

Als je dit concours succesvol doorloopt, kun je gerekruteerd worden voor een functie als beleidsmedewerker bij de EU. Uitgebreidere informatie over de inhoud van de functie, de toelatingseisen voor dit concours en de inhoud van de selectierondes vind je in de aankondiging van dit concours.

Hoe kun je je aanmelden?

bouwspecialistenOm mee te doen aan dit concours, moet je zowel een elektronische inschrijving als een compleet sollicitatiedossier indienen:

  • Elektronisch inschrijven doe je via je EPSO-account. Dit is een persoonlijk online profiel waarin je o.a. je diploma’s en opleidingen, je werkervaring, je talenkennis en je motivatie invult. Als je al eerder aan een concours meegedaan hebt, beschik je al over een account en kun je je daarmee aanmelden voor dit concours. Als je nog niet beschikt over een EPSO-account, kun je er een aanmaken via de website van EPSO.
  • In een later stadium zal EPSO je vragen om ook een compleet sollicitatiedossier per post op te sturen. Dit bevat het geprinte en ondertekende sollicitatieformulier (zie je EPSO-account), samen met kopieën van een bewijs van staatsburgerschap (paspoort, identiteitskaart), diploma’s en/of certificaten, bewijzen van beroepservaring en bewijzen van talenkennis.

Om er zeker van te zijn dat je elektronische inschrijving en je sollicitatiedossier aan alle voorwaarden voldoen, raden we je met klem aan de leidraad voor algemene vergelijkende onderzoeken zorgvuldig door te nemen.

De deadline voor de elektronische inschrijving is 5 maart 2013 om 12 uur ’s middags, Brusselse tijd. Wacht niet tot het laatste moment, gezien de grote hoeveelheid informatie die je moet aanleveren.

Meer informatie, vragen en contact?

Kijk ook eens bij de veelgestelde vragen op onze website
Gerichte, persoonlijke vragen over dit concours? Stuur een e-mail naar