Assistenten voor het Europees Parlement gezocht

Bied jij jouw multitalent aan voor een interessante functie bij het Europees Parlement?

Europees Parlement BrusselWat ga je zoal doen als assistent voor het Europees Parlement?

  • ondersteuning van het parlementaire werk
  • communicatie
  • correspondentie en postbeheer
  • ondersteuning van het secretariaat van een commissie/delegatie/eenheid bij de dagelijkse werkzaamheden

Gezien de specifieke IT-omgeving van het Europees Parlement zijn goede IT-vaardigheden noodzakelijk.

Het is mogelijk dat de werkzaamheden maandelijkse dienstreizen van Brussel naar Straatsburg tijdens de zittingen van het Europees Parlement vereisen.

Inschrijven voor deze selectieprocedure kan tot 13 januari 2015, 12.00 uur ‘s middags.

De werving voor deze functies gaat via een selectieprocedure (het concours) die door het Europees Bureau voor Personeelsselectie (EPSO) wordt georganiseerd. Een diploma van een voltooide opleiding hoger onderwijs dat verband houdt met de aard van de functie, gevolg door ten minste drie jaar werkervaring, waarvan twee jaar verband houdt met de aard van de functie of een diploma van middelbaar onderwijs dat toegang geeft tot het hoger onderwijs, gevolgd door zes jaar werkervaring, waarvan minimaal vijf jaar verband houdt met de aard van de functie, zijn de minimale opleidingseis. En een grondige kennis van het Nederlands (of een andere EU-taal) en ten minste een van de drie hoofdtalen van de EU, het Engels, Frans en Duits, vormen de minimale voorwaarden voor deze selectie.

Wil je meer weten over de inhoud van de functie, de voorwaarden, de selectieprocedure (het concours) en hoe je je kunt aanmelden? Kijk op de website van het Europees Bureau voor Personeelsselectie (EPSO) voor meer informatie en bestudeer het Publicatieblad bij dit concours. Ook de blogsite van EPSO biedt veel nuttige informatie.

De deadline voor inschrijving is 13 januari 2015, 12.00 uur ‘s middags.

Onderstaand filmpje biedt een beeld van hoe het Europees Parlement werkt.