Assessmenttrainingen AD-concoursen 2014

In november, december en januari assessmenttrainingen voor AD-concoursen

assessmenttrainingDeze gratis trainingen, georganiseerd door WerkenbijdeEU.nl, bereiden je optimaal voor op het assessment.

Voor wie?

De training is voor de deelnemers die geslaagd zijn voor de Computer Based Test (CBT) en een uitnodiging hebben ontvangen voor het assessment. Het gaat om de volgende concoursen voor beleidsmedewerkers bij de EU: startende beleidsmedewerkers (EPSO/AD/276/14) en audit (EPSO/AD/277/14).

Lees hieronder verder voor meer informatie over deze trainingen. Om een idee te krijgen van hoe het assessment er uitziet, kun je alvast zelf oefenen met voorbeeldtests van EPSO en het OefenAssesment van Meurs HRM en Wim Bloemers.

Waar en wanneer zijn de trainingen

assessment centreDe trainingen voor het EU-assessment worden verzorgd door Meurs HRM en bestaan uit meerdere dagdelen (totaal 2 dagen). Alle trainingen zullen plaatsvinden in Woerden, de voertaal is Nederlands. Aangezien het EU-assessment in groepsverband wordt afgenomen, volg je ook in groepsverband (maximaal 6 personen) de trainingen. Voorafgaand aan de training ontvang je een voorbereidende opdracht. Houd er dus rekening mee dat je voorbereidingstijd nodig hebt. Onze trainingen vinden doorgaans overdag plaats, tenzij anders aangegeven (middag + avond). In onze assessmenttrainingen worden alle onderdelen van het assessment behandeld. Bij de trainingen die vóór de case study plaatsvinden, zal ook hieraan aandacht besteed worden.

Hoe solliciteer je naar een trainingsplek voor het assessment?

Als je een uitnodiging hebt ontvangen voor het assessment, stuur je zo snel mogelijk een e-mail naar . Geef daarin aan voor welk concours (EPSO-nummer) je bent uitgenodigd en – indien van toepassing – ook het vakgebied binnen dat concours. We sturen je vervolgens een aanmeldformulier voor onze talentpool. Als je dit formulier volledig ingevuld hebt en naar WerkenbijdeEU.nl retour hebt gezonden, zorgen wij dat Meurs HRM contact met je opneemt voor het maken van nadere afspraken.

Deelname aan de assessmenttraining is onder voorbehoud van het aantal beschikbare plaatsen.

Studiefaciliteiten voor rijksambtenaren

Heb je een uitnodiging ontvangen voor het assessment, doe je mee aan de assessmenttraining van WerkenbijdeEU.nl en ben je rijksambtenaar (ARAR)? Dan kun je gebruik maken van de volgende regeling voor studiefaciliteiten:
logo rijksoverheid

  • buitengewoon verlof voor de twee dagen assessmenttraining,
  • reiskostenvergoeding voor assessmenttraining,
  • kostenvergoeding van assessmenttraining (indien eigen bijdrage wordt gevraagd),
  • buitengewoon verlof voor deelname aan het assessment in Brussel,
  • reiskostenvergoeding voor assessment,
  • twee extra verlofdagen voor eigen voorbereiding (studie).

In totaal betekent dit vijf studieverlofdagen + vergoeding reis- en trainingskosten.

Bekijk de circulaire ‘faciliteiten rijksambtenaren bij deelname EU-concours‘ en vraag bij je P-functionaris naar nadere informatie over deze regeling.